Makeover: saai kantoor wordt stoere study - Wonen&Co

Makeover: saai kantoor wordt stoere study

30 oktober 2014 2 min leestijd

Een kantoor is een plek waar concentratie nodig is, waar gewerkt wordt en waar overzicht fijn is. Bij de familie Fekken in Langezwaag is dit er allemaal niet. Tijd voor een makeover!

Een stoer kantoor is de grote wens van Akke. Ze wil er haar bijna jarige man mee verrassen. Maar hoe krijg je zoiets voor elkaar? Nu staat er een massief bureau vol paperassen en een witte kast die wel heel erg in het oog springt. De rust is ver te zoeken. Styliste Sylvia Naber weet er met een paar simpele ingrepen een mooi geheel en een écht kantoor van te maken.

De grote zwarte industriële lampen boven het bureau had Akke zelf al gekocht. Maar daarna wist ze niet meer hoe het verder moest. Styliste Sylvia neemt ze als uitgangspunt voor een nieuwe industriële inrichting.

Akke wordt aan het werk gezet: op advies van de styliste schildert ze de beige wand in een warme tint grijs, de krijtverf Gritti van Carte Colori. Deze kleur ondersteunt het koele grijs dat de aangrenzende keuken is gebruikt.

Het bureau

Het oude bureau mocht niet weg. Daarom is het links achter de deur gezet, zodat het niet meer opvalt. Het nieuwe bureau is speciaal op maat gemaakt. Het is een dikke plank van damwandhout, die met bijna drie meter lengte de hele breedte van het vertrek beslaat. Hij staat op schragen, zodat er een ruimtelijk beeld ontstaat.

De kast is meegeschilderd in de kleur van de muur, met dezelfde verf. Dat geeft een rustig beeld

Sfeer creëren

Rechts boven het nieuwe werkblad is een groot magneetbord opgehangen, dat is gemaakt van hetzelfde hout als het blad. Handig voor van alles, en het vormt een mooie natuurlijke combi met de rest van de ruimte.

Sfeervol zijn alle decoraties: een bronzen notitieblokje met een oude schaar, een stel donkerbruine kegels en ornament met een glazen doosje. ,,Dat is om persoonlijke dingetjes in te doen”, zegt Sylvia.

Het zwart-wit gestreepte kleed op de vloer is ook nieuw en geeft een warm accent aan de ruimte. Net als het warme schapenvachtje op de klapstoel.

Het eindresultaat

Akke: ,,Ik ben blij met deze verrassing voor mijn man. Het schilderen heb ik allemaal zelf gedaan, want het is toch mijn projectje. Het kantoor past nu qua sfeer goed bij de rest van het huis past. Er is rust en overzicht, en ruimte om spullen op te bergen. Zelfs de ordnermappen staan nu op kleur in de kast.”

 

Tips van Sylvia

  • In een kantoor is het belangrijk om goed direct licht op je handen te hebben, zonder schaduw
  • Gebruik voor binnen verf op acrylbasis, dat is gezonder voor jezelf en het milieu
  • Ontvet een kast die je wilt oververven eerst, bijvoorbeeld met St Marc
  • Als je metaal of kunststof wilt schilderen, moet je eerst een primer gebruiken: anders hecht de verf onvoldoende

Met dank aan Sylvia Naber van No9 Interiors & Design in Noordbroek.

 

TEKST SHYRA HUETING
FOTO’S RENS HOOYENGA

×