Make-over | Dag drukke dierentuinkamer

Hallo fijne tienerkamer!  Toen ze vier was, had ze haar ideale kinderkamer. Maar Anne-Lin transformeerde in een tiener. Nu moet dus alleen haar kamer nog ‘volwassen’ worden.

De veertienjarige Anne-Lin Langbroek is een bescheiden meisje. Zeuren om een nieuwe kamer? ,,Nee hoor, dat zou ik niet zo snel doen’’, zegt ze met een innemende glimlach. Maar ze was vier toen ze met haar ouders en zusje in dit toen splinternieuwe huis in de Leeuwarder wijk Blitsaerd kwam wonen. Vier! En omdat hun dochter er zelf geen punt van maakt dat ze nog tussen de bonte kinderkleuren leeft, besluiten haar ouders dat het tijd is om onze hulp in te roepen voor Anne-Lin.

Voor…

Stylist Evelyne mailt de tiener een vragenlijst waarin ze informeert naar haar hobby’s (verzamelen) en favoriete kleuren (blauw en okergeel). Met een mooi moodboard gaat de stylist vervolgens bij het gezin langs. De hoogslaper met het zitje eronder kan wel omlaag, adviseert Evelyne. ,,We maken een nieuw zithoekje naast het bureau, met een volwassen fauteuiltje in een lekker zacht velours.’’
Lees de reactie van Anne-Lin onder aan deze pagina.

Moodboard
De nieuwe slaapkamer

Om de kou uit de grijze betonlook te halen, legt de stylist kleedjes neer. Een heerlijk zacht vachtje en een rond kleed van zeegras. ,,Dat past mooi in het verhaal. Geen hoogpolig kleed. Het moet wel fris blijven.’’

En gordijnen in suèdelook ogen stoer, maar ook zacht en aaibaar. Ook dat maakt de kamer warmer. Op het bed legt Evelyne lekker veel kussens, waaronder deze met cactusprint.

Zo’n wand-richel boven het bed is superhandig. Je kunt er makkelijk weer andere schilderijtjes , foto’s of eigen knutselwerk op zetten.

Kies de mooiste items uit je verzamelingen en geef die een ereplek. De blauwe steen en het parfumflesje uit Egypte matchen perfect met de nieuwe kamer.

,,Deze bureaustoel had ik al eens gezien bij Ikea toen we in het buitenland waren. Nu kwam Evelyne toevallig met dezelfde aan. Helemaal mijn smaak dus’’, zegt Anne-Lin.

Van de twee grote kledingkasten kan er best eentje weg. Als Anne-Lin en haar moeder er eens goed doorheen gaan, blijkt de helft van de kleding toch al te klein of verouderd. Eén kast komt veel beter uit bij het nieuwe zithoekje.

Aan dit trendy memobord kan Anne-Lin haar verzamelde kaartjes, foto’s labels of wat dan ook hangen. Tegelijkertijd heeft Evelyne er een soort kaptafel van gemaakt. Er hangt een spiegel op ooghoogte en eronder staat een mandje waar Anne-Lin haar make-up in kwijt kan.

De grootste transformatie voor Anne-Lin? Die is mentaal. Ze lacht. ,,Als ik nu mijn uit bed wil, doe ik het meteen. Met die hoogslaper had ik altijd even voorbereidingstijd nodig voordat ik zin had om het trapje af te klimmen.’’

Tips van Evelyne

  1. Twee felle kleuren combineren kan best. Het geeft een kamer pit. Wil je meer rust, kies dan voor ton-sur-ton.
  2. De muur waar het raam in zit is zonnig geel geverfd. De andere muur (een groot vlak) mag wat drukker: daar kozen we voor behang met fluweelachtig patroon.
  3. Anne-Lins kamer is meisjesachtig, zonder tuttig te zijn. De grijze, industriële lampen dragen bij aan een stoere look.
  4. Om te zorgen dat er tegenwicht is tegen het koele grijs en de stoere materialen, laat je ook ronde vormen terugkeren, zoals bij het zitje en de nieuwe bureaustoel.

Evelyne Bok van Evelyne Ontwerp in Sneek www.evelyne-ontwerp.nl

Foto’s: Jilmer Postma

Meer make-over projecten vind je op onze styling pagina.