Liefde voor speciaalbier: bepaal de Noorderling!

Ben je, net als de rest van Nederland, gek op speciaalbier? Dan heeft Dagblad van het Noorden de gouden tip: kom naar het bierplein op Wonen&Co de beurs! Hier stel jij jouw perfecte Noordelijke biertje samen.

 

Hoewel pils nog altijd onverminderd populair is, worden Nederlanders steeds avontuurlijker op het vlak van bier. Een op de vijf Nederlanders bestelt met enige regelmaat een glas speciaalbier. Vooral omdat we het lekker vinden, maar het is ook leuk om af en toe qua smaak te variëren. Ieder seizoen drink je bovendien een ander biertje. Blondbier op het terras, een bockbiertje in de herfst en ga zo maar door. Het fenomeen ‘speciaalbier’ hebben we overigens te danken aan onze zuiderburen. De Belgen waren de eersten die gingen experimenteren met de verschillende brouwprocessen en ingrediënten.

Dagblad van het Noorden zoekt dé Noorderling

Dagblad van het Noorden gaat de uitdaging aan om een pakket te ontwikkelen met drie speciaalbieren uit het Noorden; voor elke provincie één. Hiervoor slaat het de handen ineen met Brouwerij Maallust, Grutte Pier Brouwerij en Baxbier Brouwerij. Samen openen ze hun eigen bierplein op Wonen&Co de beurs, pal naast de gloednieuwe Vakschuur. In het tijdelijke café word je, onder het genot van kleine proeverij van drie bieren, opgeroepen om jouw mening te delen. Waar moet een Gronings, Drents of Fries bier naar smaken? Welke kleur en geur moet dit specifieke biertje hebben? Deel jouw smaak en bepaal het ultieme Noordelijke biertje! In het najaar is de Noorderling als bierpakket te koop.

Prijs proeverij: €6,00
Prijs 2 proeverijen: €10,00

Maak als abonnee van Dagblad van het Noorden kans op een gratis bierproeverij tijdens Wonen&Co de beurs!
Schrijf je hier in

Heb jij je kaarten al binnen?
Koop hier je tickets voor Wonen&Co de beurs 2018!