KLUSSEN | Klaar met je douchegordijn? Zo plaats je zelf een douchewand - Wonen&Co
klussen, douchewand, douchewand plaatsen, douchescherm, badkamer, douche

KLUSSEN | Klaar met je douchegordijn? Zo plaats je zelf een douchewand

26 juli 2019 2 min leestijd Geen reacties

Klusvrouw Hieke Grootendorst geeft elke week klustips en een inkijkje in haar leven als klusvrouw. Vandaag: de douchewand.

Ken je dat? Je bukt tijdens het douchen voorover om je voeten in te zepen en hop, het douchegordijn plakt aan je billen. Ik heb al heel wat ruzies gehad met mijn plakgordijn zoals ik ’m noem. Een douchewand plaatsen lost dit probleem op. Al kan ik me voorstellen dat je opziet tegen deze klus. Toch, het valt mee, je hoeft er maar een paar gaatjes voor te boren. Maar je moet van te voren wel opmeten hoe groot en breed de wand kan worden. En je kunt je kitkunsten uitproberen. Ofwel: dit is een klus met veel voldoening!

Anti-kalkcoating

Laat je goed adviseren en overweeg bijvoorbeeld een anti-kalkcoating als je geen poetser bent. Wil je ook een deur, let dan op de juiste draairichting. En meet de ruimte zorgvuldig op. Er zijn douchewanden in allerlei standaardmaten.

Bescherming

Laat de wand zo lang mogelijk in de verpakking zitten of bescherm de kwetsbare randen met buisisolatie. Het glas kan met één keer stoten al in duizenden stukjes aan gruzelementen vallen. Bescherm ook jezelf met een bril, lange mouwen en handschoenen.

Waterpas

Dan gaan we hem nu plaatsen. Neem de tijd om te bepalen waar je moet boren. Veelal krijg je een boormal meegeleverd en kun je de boorgaten aftekenen. Hierbij heb je een waterpas nodig. Voor het boren in tegels zijn speciale keramiekboortjes te koop. Zet de boormachine niet op de klopstand, want dan kunnen de tegels barsten.

Schuiven

Als het profiel op de muur zit, kun je de wand of deur er in schuiven. Zet hem nog niet vast, kijk eerst of alles goed op elkaar aansluit. Zo ja, vastschroeven maar. Voor extra stabiliteit en het waterdicht maken van je douchewand gebruik je sanitairkit. In de montagehandleiding staat welke randen je moet kitten.

Kitten

Kies bij voorkeur transparante kit, die is het makkelijkst aan te brengen. Begin onderaan en werk naar boven. Deze kit heeft een droogtijd van 24 uur. Je kunt dus even niet douchen. Dat wordt poedelen in een opblaasbadje.

ILLUSTRATIES TJITSKE SLUIS

Ontbreekt het in jouw badkamer aan opbergruimte? Met deze handige low-budget organizer is die rommelige badkamer verleden tijd. Wil je de badkamer updaten of wat meer als een spa aan laten voelen? Bekijk hier 5 diy-ideeën met hout.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×