woonbeurs Wonen&co

TERUGBLIK | Wat is jouw favoriet in het leukste woonstraatje?

Niets is leuker dan dat ene woonitem te vinden. Omdat het bijzonder is, goed bij je interieur past óf gewoon omdat je d’r blij van wordt. Je scoort deze producten vaak niet bij de mainstreamwinkels, maar juist in conceptstores en boetiekjes buiten de grote stadspleinen. In de Straat der Favorieten is dit niet anders.

Vijf debutanten én twee bekende gezichten bewoonden hier vier dagen lang intieme houten stores met alleen maar leuke woonaccessoires. Wij vroegen de bewoners wat hun persoonlijke favoriet is. Vijf van hen gaven meteen gehoor. Het leuke is: ze namen hun eigen favourites mee naar Wonen&Co de beurs!

Originalshop: vaas Swango’s
€42,00 of €47,00 (groot)

De Swango’s van Fest Amsterdam is desgevraagd de favoriet van team Originalshop. Waarom? Met name vanwege de ronde, asymmetrische vorm. De vorm is niet alleen opvallend, het maakt ook dat boeketten (bijvoorbeeld van buurvrouw Bloomon) hier heel mooi in uitkomen. Tijdens de woonbeurs nam Originalshop de Swango mee in de pastelkleuren roze en blauw, evenals een transparante variant.

Dutch Sprinkles: Gouden stippen klok
€32,95

Haar favoriet op brood, hagelslag, én liefde voor klokken betekende de start van Dutch Sprinkles. Eigenaresse Jildau Hekstra maakt alleen maar items die blij maken. Zij werd (en wordt nog steeds) gelukkig van hagelslag. Een wandklok is wat Jildau betreft ook zo’n sprinkle, met name deze gouden stippen variant. Door de houtkleurige rand krijgt de klok een Scandinavische touch, de gouden wijzers passen helemaal bij de trends van nu en van de stippen word je meteen vrolijk!

Northboundstore: Placemat gerecycled leer
€19,90

Een paar minuten nadat we Mila Kluen, eigenaresse van Northboundstore, mailen krijgen we een reactie met alleen maar uitroeptekens. Zo enthousiast is Mila. Het tekent haar liefde voor haar producten uit het Noorden. Extra speciaal voor Mila zijn deze placemats van gerecycled leer uit Denemarken. Duurzaam in gebruik en op en top tijdloos design; eigenlijk precies wat wa van onze buren uit het Noorden gewend zijn. Mooi qua vorm en lekker praktisch in gebruik. Een doekje erover na het eten en klaar!

SIS verf en interieur: woonketting XL
€29,95

Sis Spoelstra is het gezicht achter het gelijknamige SIS verf en interieur. Ze heeft sierlijke kussens van Aai in huis, verlichting van Sirius, manden, plaids, kaarsen in verfblik en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Extra bijzonder voor Sis is de woonketting XL van Madumadu. Deze kettingen zijn speciaal voor een project gemaakt door vrouwen in Bali. Met je aankoop ondersteun je de dames aldaar. De woonketting staat voor Sis voor alles wat ze mooi en belangrijk vindt: hij is stoer, robuust, een juweeltje aan de muur, een woonsieraad en is fairmade.

 

Heartline Huiden: IJslandse schapenvacht
€45,00 (alleen tijdens Wonen&Co de beurs 2018)

Joop Luchies, trotse eigenaar van Heartline Huiden, heeft desgevraagd eigenlijk alleen maar favorieten. Hij kiest al zijn huiden en vachten met de hand uit. Alleen op deze manier weet hij zeker dat de vachten een goede, eerlijke herkomst hebben. Dat de gekozen huiden bovendien anders als ‘restproduct’ zouden worden gezien en bij het grofvuil waren beland. Als hij dan toch een alltime favourite zou moeten kiezen dan valt zijn keus op de IJslandse schapenvachten. Deze langharigen zijn lekker zacht, soepel en geven instant een warme sfeer aan je interieur. Leg ‘m op de leuning van je bank of leg het schapenvachtje naast je bed zodat je ’s ochtends nooit weer met het verkeerde been uit bed stapt.

 

Heb jij je kaarten al binnen?
Koop hier je tickets voor Wonen&Co de beurs 2018