INSPIRATIE | Wonen&Co ontdekt - week 12 - Wonen&Co
wooninspiratie, interieurinspiratie, favorieten van de redactie, trends, hotspots, events, boeken

INSPIRATIE | Wonen&Co ontdekt – week 12

23 maart 2020 3 min leestijd Geen reacties

Iedere week ontdekt de redactie de leukste woontrends, hotspots, events, boeken en meer op het gebied van interieur en lifestyle. En die wooninspiratie willen we natuurlijk graag met jullie delen. Deze week: de ontdekkingen van woonredacteur Ynette.

Ook iets leuks ontdekt? Mail naar redactie@wonenenco.nl

One to follow: Ensuus

Het Instagram account van ensuus verleidt je binnen enkele seconden om haar te gaan volgen. Het is niet alleen een prachtig account vol inspiratie, ook schrijft ze blogartikelen die zijn ontstaan vanuit een passie voor wonen en het willen helpen van mensen bij het vinden van de juiste sfeer in huis of bedrijf. Haar persoonlijke stijl kenmerkt zich door een lichte en neutrale basis, aangevuld met wisselende kleuren en natuurlijke materialen.

Mix en match verschillende stoffen en prints

Veel huiskamers worden strakker en strakker door ‘slim interieur’ en bijna onzichtbaar geworden apparatuur. We zien geen draden meer hangen en de kast vol spelletjes zit ‘strak opgeborgen’ in een tablet. Wordt het jou daardoor iets te clean? Haal het contrast in huis met verschillende soorten stoffen en gekke prints. Een kussen met een leuk printje doet al wonderen. Voor echt contrast kan je het groter aanpakken met gordijnen, vloerkleden en meubilair.

Droomtuinen

Voor het boek Droomtuinen bezocht Claire Takacs over de hele wereld de 68 tuinen die zij het mooist vindt. Deze fotografeerde ze in het beste seizoen op hun hoogtepunt. Het boek is een persoonlijke reis, waarin ze beschrijft waar de ontwerpers hun inspiratie vandaan haalden, wat de achterliggende ideeën zijn en hoe de tuinen tot stand zijn gekomen. De selectie is heel divers, van klassieke tot experimentele tuinen. Het boek is te bestellen via bovenstaande link.

Sfeervolle lantaarn

Maak het gezellig in je eigen tuin of op je terras. Met deze handige en mooie draaglantaarn Joe van het Belgische merk Lucide creëer je licht overal waar je wilt. De combinatie van transparante kunststof en natuurlijk hout zorgt op elke plek voor een sfeervolle gloed. Het ledlicht kun je dimmen volgens drie lichtsterktes voor extra gezelligheid. De lamp is voorzien van een oplaadbare batterij en oplader. Opgeladen geeft de lamp minstens 4,5 uur licht. Je kunt de lamp via bovenstaande link shoppen. • lucide.be

Mand op smaak

Een mand voor je huisdier matcht niet altijd even lekker met je interieur. Dat kan beter, dacht Saskia Jacobs en begon haar Studio Sif. Ze maakt manden van meubelstof en nepbont, die je naar eigen smaak kunt samenstellen. ,,Maar mensen kunnen ook zelf stof aanleveren. Stel dat je een nieuwe bank koopt of je bank opnieuw bekleedt, dan bestel je wat extra stof voor een mand in hetzelfde materiaal.” De manden zijn vooral voor honden, maar ook voor katten en konijnen. Handig: ze zijn ook meteen een tas: dus als je met je dier op stap gaat past alles erin en wordt het niet zo’n volksverhuizing. Prijs: vanaf 135 euro. • studiosif.nl

Bekijk ook onze andere ontdekkingen, zoals de boob-trend of de prachtige handgeschilderde bamboe lamp van HKliving. En in dit artikel vind je onder meer de nieuwe behangcollectie Skin van Eiffinger, geïnspireerd op dierenhuiden.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×