INSPIRATIE | Wonen&Co ontdekt - week 41 - Wonen&Co
favorieten van de redactie, trends, hotspots, events, boeken, wooninspiratie, interieurinspiratie

INSPIRATIE | Wonen&Co ontdekt – week 41

12 oktober 2020 2 min leestijd Geen reacties

Regelmatig ontdekt de redactie de leukste trends, hotspots, events, boeken en meer op het gebied van interieur en lifestyle. En die willen we natuurlijk graag met jullie delen. Deze week onder meer de trend van gedraaide kaarsen.

Ook iets leuks ontdekt? Mail naar redactie@wonenenco.nl

Libelle op de tegels

Boubouki is het label van grafisch ontwerpster Julia Bünger. Toen zij tevergeefs op zoek was naar stijlvolle tegelstickers, besloot ze ze zelf maar te gaan ontwerpen. Mooi is bijvoorbeeld deze libelle voor in de keuken, maar je kunt ook gaan voor een subtiel eucalyptus takje. Voor in de badkamer is een oldfashioned duiker een geinige twist. De collecties worden gemaakt in Schwarzenbek (Duitsland) door gehandicapten. Het productieproces kenmerkt zich door lokaal vakmanschap, creativiteit en goede ontwerpen. De stickers zijn onder meer verkrijgbaar via Nouss Conceptstore, waar je nog veel meer originele producten van startende ondernemers en kleine merken vindt.
noussconceptstore.com

Verdraaid mooi

Terug van weggeweest: gedraaide kaarsen. Ineens zie je ze overal weer, in de meest vrolijke kleurtjes. Nu het volop herfst is, inclusief grijs en druilerig weer, kunnen we wel wat kleur in ons leven gebruiken. En als dat ook nog in de vorm van mooie kaarsen is, is dat een win-winsituatie. Niets fijner dan ’s avonds – zeker nu het eerder donker wordt kaarsjes aan te steken voor wat extra gezelligheid. Deze gedraaide kaarsen van Hay zijn een lust voor het oog. Bijna zonde om de vlam erin te zetten! Zet een paar ter decoratie in een mooie pot of plaats ze in net zo vrolijk gekleurde kandelaars en je hebt een feestje om naar te kijken. Naast de twist-kaarsen zijn er ook cone- en spiraalvormige kaarsen. Een set van 6 stuks kost 25 euro en kun je via deze link bestellen.

Zuid-Afrikaans Lemon in Nederland

Het Zuid-Afrikaanse designmerk Lemon heeft meubels, behang en kunstwerken om verliefd op te worden. Een plaatje is bijvoorbeeld dressoir The Promenade, omwikkeld met dun plaatstaal aan zowel de zijkanten als de bovenkant. Een eenvoudig silhouet, verkrijgbaar in rijke en opvallende kleuren die zorgvuldig zijn afgestemd op de elegante massief messing basis. Lemon, meer dan tien jaar geleden begonnen in Zuid-Afrika, werkt samen met lokale kunstenaars, designers en ambachtsmensen. Het merk slaat nu zijn vleugels uit met een kantoor in Amsterdam, van waaruit het de Europese en Amerikaanse markt wil bedienen. Een merk om in de gaten te houden! • lemon.za.com

Ontdek hier nog veel meer leuke boeken, hotspots, trends en producten van de redactie. Heb je zelf ook iets leuks ontdekt? Tip ons en mail naar redactie@wonenenco.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

×