ADVERTORIAL | INSPIRATIE | Diverse look-tegels van keramiek - Wonen&Co

ADVERTORIAL | INSPIRATIE | Diverse look-tegels van keramiek

17 augustus 2021 2 min leestijd Geen reacties

Er zijn tegenwoordig zoveel materialen waar je je vloer en wand mee kan inrichten, maar helaas kan je niet elk materiaal gebruiken of het is vreselijk duur of simpelweg niet praktisch. Gelukkig zijn er keramische tegels waar je al wenselijke looks op kan printen. 

Marmerlook

Marmer geeft elke ruimte, waar dan ook, een zeer exclusieve en chique uitstraling. Maar het kent helaas wel een groot probleem, de prijs. Door middel van marmerlook tegels geniet je alsnog van de mooie aderen in de marmer tegels voor een veel voordeligere prjis. Een matte glansgraad voor een strakkere stijl en een glanzende glansgraad voor een luxere stijl. Het zijn heftige tegels, maar wel echte eyecatchers.

Metaallook

“Hoe kan je van tegels een metaallook maken”, hoor ik je al denken. Metaallook tegels worden gekenmerkt door een bepaalde roest veeg op de tegel. De veeg geeft een hele fraaie uiterlijk aan de tegel. Het mooie aan deze tegels is, dat elke tegel verschillend is. Dat maakt elke kamer uniek. Metaallook tegels passen heel goed in de industriële, dus ben je opzoek naar die stijl, dan ben je opzoek naar die tegel.

Betonlook

Het grootste probleem van beton is misschien wel dat het niet poriënvrij is. Dit houdt in dat er makkelijk vuil en vocht in de tegel komt te zitten. Hierdoor kan er na enige tijd lelijke vochtplekken ontstaan en dat wil natuurlijk niemand. Keramiek aan de andere hand heeft dat helemaal niet. In keramische tegels kan geen vuil en vocht trekken. Het is ook nog eens makkelijk te onderhouden. 

Houtlook

Hout is perfect voor de landelijke stijl. Het karakter van hout geeft je badkamer een stoere uitstraling, maar zoals het algemene bekend is, is hout geen verstandige keuze in de badkamer. Badkamers zijn vochtige kamers en daar kan het niet tegen. Het gaat snel rotten en binnen de kortste keren moet je het verwijderen. Gebruik je houtlook tegel gemaakt van keramiek, dan zal je nergens last van hebben. De looks van hout en de kwaliteiten van keramiek is de oplossing.  

Natuursteenlook

Natuursteen komt ‘rechtstreeks’ uit de natuur. Daardoor is elke steen verschillend en uniek. Geen wand of muur zal hetzelfde zijn. Helaas komt natuursteen ook weer met zijn nadelen. De tegel wordt alleen maar unieker met elke kras die erbij komt. Natuursteen kan namelijk slecht tegen krassen en is lastig te onderhouden. Je zag het waarschijnlijk al aankomen dat keramiek deze problemen niet heeft. Keramiek gaat super lang mee zonder dat er een kras op komt.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×