groen woonbeurs

Huis houden in de tuin op woonbeurs

Groen brengt leven in de brouwerij. Het is er in allerlei soorten: van groene meubels tot groene muren en uiteraard veel planten. Tijdens Wonen&Co editie-2018 zet groen de toon, zowel binnenskamers als buitenshuis. In The Green House worden de deuren van donderdag 15 tot en met zondag 18 maart open gezet.

De blik is in het vroege voorjaar gericht op de tuin. Resultaat is een riant tuinplein op Wonen&Co de beurs mét invloeden van binnen. Een ‘living lab’ met tuinkunstenaars, hoveniers, veranda’s, intieme tuinhuisjes en meer. Samen vormt het The Green House.

Van boven naar beneden in ’t groen

Eén van de trends die definitief haar weg naar buiten heeft gevonden is het plaatsen van verticaal groen. Het is meer nog een verbinding tussen binnen en buiten. In het straatbeeld ontdekken we in toenemende mate gebouwen die zijn bekleed met beplanting en mos-soorten. Ook in de tuin vinden we vanaf 2018 het verticale groen terug.

Tuintrends 2018

Wat is d’r nog meer hip in 2018? Het begrip ‘culinaire kooktuin’ stoomt door. Dit bestaat uit veel meer dan braaien in de zomer. Naast groente en fruit ontdek je er ook eetbare bloemen en verse kruiden.

De industriële look gaat al wat jaartjes mee in de interieurwereld. De stijlkeuze trekken we in 2018 door naar de tuin. We kiezen steeds vaker voor rauwe materialen die alleen maar mooier worden naarmate de tijd verstrijkt. Denk aan: gevlinderd beton en oud gebakken klinkertjes. Ontdek deze trends (en meer) in The Green House van Wonen&Co de beurs 2018.

Bekijk ook:
Fotoalbum Wonen&Co de beurs 2017

Heb jij je kaarten al binnen?
Koop hier je tickets voor Wonen&Co de beurs 2018.