klepbank hal tips

STYLING | Hoe de bijkeuken een fijne binnenkomer wordt

Als je op visite gaat, kom je meestal binnen door de voordeur. Dit is de ‘officiële’ entree en hier is het altijd gezellig en netjes. Hier vind je een spiegel, de trap naar boven, een side-table met wat plantjes en de kapstok met de meest nette jassen hangt er. 

En laten we het dan nu eens hebben over de ‘achterdeur’. Daar waar de bijkeuken zich bevindt, de was gewassen wordt, de vieze laarsjes in een hoek worden gegooid, de kapstok overvol aan het raken is en je struikelt over de wasknijpers en wasmanden. Waarom laten we de ‘bijkeuken’ zo verwaarlozen? De entree mag voor jouw en je gezin toch ook een fijne binnenkomer zijn, de visite komt niet dagelijks en jij komt wel iedere dag in je eigen huis.

Daarom in plaats van dat het er vaak rommelig  is, hier een aantal tips die helpen het gezellig te maken in de bijkeuken. 

Bron: Fantastic Frank

Bijkeukens zijn vaak niet de ruimste kamers van het huis, daarom kun je de kleuren het beste rustig houden. Ook is het handig de overbodige spullen uit de bijkeuken te halen. Vakantiespullen kunnen prima een jaartje op zolder staan. Je kan deze ruimte dus per seizoen opnieuw inrichten. Winterschoenen, sjaals en wanten kunnen in de lente naar boven en de sandalen en waterschoentjes zien we juist pas in de zomer terug. Zorg er in ieder geval voor dat de kapstok genoeg haakjes bevat, zo lijkt het minder vol en rommelig.  

Bron: By Mariel

Misschien heb je het al vaker gezien, door een schuifdeur voor de wasmachines te plaatsen, creëer je rust. Het voordeel ervan is dat je de deuren zo dicht kunt schuiven en ‘Pietje’ mag weten wat er zich achter deze deuren verschuilt. 


Bron: Bolig Magasinet

Deze inklapbare wasrekjes zijn ideaal. Ze hangen niet in de weg en nemen weinig tot geen ruimte in. En ze zijn ook nog eens best mooi om te zien.


Bron: Planete Deco

De schoenen en laarsjes stapelen zich op wanneer je een gezin hebt. Je kunt natuurlijk schoenenkastjes aanschaffen, maar ook kasten zorgen voor een stukje orde.


Bron: Kotoisin

Deze klepbanken kunnen natuurlijk ook dienen als opbergers voor schoenen en tegelijk als bankje om je veters te strikken. Bekijk en shop hier meer opbergbankjes.


Bron: The weekly planner

Heb je wat meer ruimte in de bijkeuken? Gebruik je ruimte dan en plaats een mooi dressoir tegen de wand waarin je sjaals, wanten, paraplu’s en tassen in kunt bewaren. Een mooi item om tegenaan te kijken.


Bron: Classyclutter

Is het tegenovergestelde het geval en heb je je juist minder ruimte? Kies er dan voor om het accent te leggen op details in plaats van op de wasmachine en de droger. Je kunt bijvoorbeeld de deur in een (rustig) kleurtje verven en de vloer een leuk printje geven.

Genoeg tips om je bijkeuken een update te geven. Gun jezelf die een mooie entree en kom iedere dag fijn thuis.

Wil je meer tips om je huis te stylen of zelf iets maken? Bekijk hier ze op onze wooninspiratie pagina en DIY pagina. We laten onder andere zien hoe je servies kunt personaliseren met een porseleinstift – nog een tip voor een moederdagcadeau – en hoe je kurk of leer kunt toepassen in je interieur.