Help, mijn woonkamer is te bruin! - Wonen&Co
styling advies - woonkamer te bruin

Help, mijn woonkamer is te bruin!

11 december 2014 2 min leestijd Geen reacties

De stylisten van Wonen&Co geven praktisch advies aan lezers met een interieurprobleem. Deze week de vraag van Harma Willems over kleur in huis.

Mijn probleem is het volgende: de wand achter de bank vind ik te bruin, in samenhang met de eiken vloer. Het totaalplaatje is te bruin. Heeft u suggesties welke kleur ik de muur zou kunnen geven? De kleur op de schouw vind ik wel mooi. Ook zou ik graag uw mening willen horen welke kleur ik zou kunnen gebruiken voor accessoires. Zoals u ziet heb ik nu gekozen voor rode accenten. Verder willen we graag een kleed aanschaffen, maar ook daar zouden we graag advies willen over de kleur.

 

Hallo Harma,

Ik ben uitgegaan van de kleur achter de haard, omdat je aangeeft die mooi te vinden. Het is een lastige tint om mee te combineren en daarom ben je waarschijnlijk ook niet blij met de huidige kleur achter de bank. Mijn advies is om de muur een hele andere kleur te geven, bijvoorbeeld petrol. Deze blauwtint zie je nu veel terug in de interieurmode en is dus ook goed te verkrijgen in accessoires. Probeer de kleur Tropisch nr. S 2040-B30G van Histor eens.

Petrol is niet een hele warme kleur, maar dit kun je ondervangen door een mooi hoogpolig kleed op de grond te leggen. Op dit moment zie je veel gebreide kleden en zoiets zou heel mooi in jullie interieur passen. Beige is dan een goede keus. 

Wat betreft de accessoires: petrol en bruin kun je heel goed combineren met goud, en je kunt je interieur verder aanvullen met spulletjes in petrol: denk daarbij aan een plaid, poef, kussens, kaarsen of vazen. 

Ben je creatief, dan is het ook leuk om zelf met een spuitbus aan de gang te gaan. Koop bij een kringloopwinkel witte of glazen accessoires zoals vaasjes, potjes of kaarsenstandaards en spuit deze in elke gewenste kleur. Je kunt ook een deel van het accessoire bespuiten. Je plakt dan het stuk dat je niet wilt kleuren af met schilderstape. Groepeer de accessoires op een houten plank of een mooi onderbord.

Succes!

patricia klooster 
Dit artikel is geschreven door Patricia Klooster van Suitable Home

Ook hulp nodig? Stuur je vraag naar wonenencoweb@ndcmediagroep.nl. Leg duidelijk uit wat het probleem is en waar de stylist rekening mee moet houden. Stuur ook een foto mee van de situatie. 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×