Gastblog: landelijke woonwinkels in het Noorden - Wonen&Co

Gastblog: landelijke woonwinkels in het Noorden

24 oktober 2015 2 min leestijd 1 Reactie

In de Woonmaand oktober kun je twee keer per week wooninspiratie opdoen van onze gastbloggers. Vandaag: Benita Wever van De Wemelaer.

Wie een dag met mij gaat shoppen moet veel geduld hebben, want als ik eenmaal in eenwoonwinkel ben beland kan ik daar erg lang rond blijven dwalen… De geur in de winkel, de manierwaarop woonaccessoires worden gepresenteerd en de sfeer hebben een hypnotiserende werkingop mij. Niet alleen offline, maar ook online ben ik trouwens erg gevoeligvoor sfeer.Vandaag een paar van mijn favoriete woonwinkels die jouw bezoek ook zeker waard zijn!

Ik ga van start met Beau Nouveau in Bedum. Een prachtige zaak die je zeker eens moet bezoekenals je van stijlvol wonen houdt! Deze grote winkel heeft meerdere stijlkamers met verschillendewoonstijlen als landelijk, trendy, klassiek en barok. Omdat ze niet grootinkopen ben jealtijd erg origineel met de spullen die je er aanschaft! Je kunt er terecht voor meubels, tallozeaccessoires, mooie lampen en vazen, maar ook voor kaarsen en zijdebloemen.

MK Objecten van Marleen Kirchhoff in Odoorn staat ook in mijn lijst met favoriete woonwinkels.Marleen heeft een sfeervolle seizoenswinkel die enkele maanden in het voor- en in hetnajaar is geopend. Je vindt er landelijke objecten met een stoere uitstraling en als je het lastigvindt om zelf uit te zoeken wat goed bij elkaar gepast, dan heeft Marleen dit in een mum van tijd voor jebij elkaar gezocht.Voor meubels, lampen, kunst en design,takken of mooie zijdebloemen ben je bijMarleen ook aan het goede adres.

Ook tijdens het online shoppen ben ik vatbaar voor de sfeer die een webshop uitstraalt. Groot wasmijn verbazing toen ik ontdekte dat het afhaaladres van Herbers Lifestyle, een van de mooiste ‘sober wonen’-webshops, zich zo dichtbij mijn eigen huis bleek te bevinden!Moeder en dochter Herbers runnen de populaire webwinkel namelijk vanuit Valthermond. Omdatze veel op inkoop zijn, altijd op jacht naar nieuwe en bijzondere schatten, zijn zij alleen op afspraakbezoekbaar. Woon je verder weg dan worden je bestellingen uiteraard naar je opgestuurd.

Op hun stijlvolle, ingetogen website vind je veel bijzondere meubels die passen in een sobere,landelijke woonstijl, maar ook prachtige kroonluchters, antieke spiegels en diverse kleineaccessoires waar je leuk mee kunt stylen, zoals Nepalese lepels, zeep, kaarsenhouders en glaswerk.Alleen al door de mooi gestylde hoekjes op de website te bekijken doe ik zelf veel inspiratie op,absoluut een kijkje waard dus. Ik ben benieuwd naar jouw favoriete woonwinkels!

Benita

De Wemelaer
Instagram: @dewemelaer

1 Comment

  • Johannes 25 oktober 2015 at 20:57

    http://www.romania-meubelen.nl Deze woonwinkel past ook zeker in het lijstje.

  • Laat een reactie achter

    ×