Ga met Wonen&Co op tuinreis - Wonen&Co

Ga met Wonen&Co op tuinreis

1 januari 2015 3 min leestijd Geen reacties

Altijd al eens in die beroemde Engelsetuinen willen kijken? Ga met ons mee op reis! Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan vanWonen&Co organiseren we in mei een helebijzondere tuinreis. Bestemming is Kent: détuin van Engeland.

Al sinds de woonbijlage bestaat, is er een tuinpagina geweest. Die is in de loop der jaren enthousiast gelezen door een vast gezelschap van tuinliefhebbers. Nu hebben we dan voor het eerst een eigen tuinreis: naar het walhalla van de tuinwereld. De Wonen&Co-jubileumreis ‘Kent, de Tuin van Engeland’ is van 6 tot en met 10 mei 2015 en wordt voor ons uitgevoerd door Paulusma Reizen. Niemand minder dan onze deskundige TuinTeam-docent Martin Knol, met zijn grote kennis van tuinen, ontwerpen en planten, isde reisleider.

Na de oversteek logeren we in een typisch Engels hotel, waar ze natuurlijk zo’n echt Engels ontbijt serveren. Meteen de eerste dag al staat een bezoek aan de beroemdste tuin van Engeland op het programma, die van Sissinghurst Castle. De tuin is in 1930 ontworpen door Vita Sackville-West. Zij begon met het tuinieren op kleur, wat in die tijd heel vernieuwend was. De tuin is door taxushagen onderverdeeld in een aantal kleinere tuinen. Zo is er een romantische tuin, cottagetuin, witte tuin en rozentuin. Alles wordt onderhouden door de National Trust.

Na een proeverij in Biddenden, bij de beroemdste wijngaard van Engeland, gaat de reis verder naar Great Dixter, de tuin van de beroemde tuinboekenschrijver Christopher Lloyd. Zijn 14de-eeuwse huis ligt te midden van de mooiste tuinen met gemengde borders, een verzonken gedeelte en verder een Exotic Garden, High Garden, Walled Garden en een rozentuin. Lloyd is de eerste die begon met natuurlijk tuinieren, vertelt Martin Knol. Planten mochten hun gang gaan, en als ze niet combineerden qua kleur of vorm, dan trok hij ze er later wel weer uit. Vernieuwend was dat een kleur als oranje opeens mocht.

Op de tweede dag van de reis volgt een bezoek aan het landhuis Penhurst Place en zijn indrukwekkende tuinen. Het prachtige oude huis diende lang als residentie voor koningen en hertogen. De formele, ommuurde Tudortuinen zijn 4,5 hectare groot en liggen er al sinds 1346. Je ziet er taxushagen van anderhalve kilometer lang, die de tuin onderverdelen in kleinere tuinen.

De vierde tuin die op het programma staat is Wisley Gardens: het paradepaardje van de Royal Horticultural Society. Volgens Knol is dit de favoriete tuin van de Britten, die er graag komen om te wandelen en om nieuwe combinaties te ontdekken van bloemen, siergrassen en heesters. ,,De Society is ooit opgericht om het tuinieren en de tuinbouw te promoten en speelt een sleutelrol in de lange geschiedenis van de Engelse tuinen.” Geen wonder dat ook deze tuin in onze reis is opgenomen.

Het TuinTeam van Wonen&Co is er klaar voor om de lezers een gezellige en leerzame reis te bezorgen. Wie gaat er mee?

tuinteam3
Reisleider Martin Knol

De reis

De Wonen&Co tuinreis kost 670 euro (voor niet-abonnees 699 euro); bij de prijs inbegrepen zijn de reis met luxe touringcar en chauffeur, vier overnachtingen met een Engels ontbijt, vier diners, entreegelden, belastingen en de TuinTeam-reisleider die alles over de beroemde tuinen kan vertellen.

Meer informatie bij Paulusma Reizen. Bellen kan ook: 0512 – 514174; of mail:info@paulusma.nl

TEKST SHYRA HUETING
FOTO’S MARTIN KNOL

Geen reacties

Laat een reactie achter

×