DIY | Zo vouw je een origami lampenkap - Wonen&Co
origami, lamp, diy, lentetour, interieur, vouwen, papier, lampenkap, lamp
DIY

DIY | Zo vouw je een origami lampenkap

9 mei 2020 2 min leestijd Geen reacties

Ori * vouwen – kami * papier; het is de eeuwenoude Japanse vouwkunst waarmee je met enkele simpele vouwen bijzondere dingen maakt. Zo ken je vast het bekende origami vogeltje wel. Maar wist je dat je met behulp van deze vouwtechniek zelfs je eigen lampenkap kunt vouwen? In deze diy laat Jildou van DITISDIL zien hoe je met slechts een paar vellen papier veel vouwwerk en een beetje geduld je eigen creatie voor boven de eettafel in elkaar zet. Wedden dat jij dit ook kan!

Dit heb je nodig

  • 3 vellen papier /karton 50×70 cm – min. 180 grams
  • Nylon draad
  • Plakband
  • Liniaal
  • Potlood
  • Schaar
  • Perforator

Voor je begint

origami, lamp, diy, lentetour, interieur, vouwen, papier, lampenkap, lamp

Het maken van de origami lampenkap is absoluut niet moeilijk en je hebt slechts een paar items nodig, waarvan je de meeste waarschijnlijk al wel in huis hebt. Ga je zelf aan de slag? Neem dan wel rustig de tijd. Het is namelijk belangrijk om elke vouw goed en strak neer te zetten. Tenminste als je voor een net zo strak resultaat gaat. Je kunt deze diy ook prima in verschillende fases doen, met zo nu en dan een stukje, of als je de smaak lekker te pakken hebt gewoon in een dag!

Het papier kun je kopen bij een hobbywinkel zoals Pipoos of online via Bol.com. Het is wel belangrijk voor de stevigheid van de lamp dat je minimaal 180 grams papier kiest, in een kleur die jij mooi vindt uiteraard!

Het voorbeeld van Jildou is een grote lampenkap en echt een eyecatcher in huis. Je kunt er ook voor kiezen om het iets subtieler aan te pakken en met een kleiner maat papier te werken. Meerdere kleintjes bij elkaar geeft namelijk ook een heel speels effect.

Aan de slag

Genoeg gekletst, aan de slag! In de video hieronder zie je hoe Jildou stap voor stap en vouw voor vouw de lamp in elkaar zet.

Download hier de handleiding

Wil je alle stappen nog eens rustig nalezen? Download dan hier het stappenplan!

Jildou, het gezicht achter DITISDIL, is gek op interieur én zelfmakers. Ze maakt daarnaast persoonlijke interieurontwerpen op maat en deelt in haar blogs leuke interieurtips, duurzame en natuurlijke oplossingen, haar liefde voor planten en uiteraard eenvoudige diy’s.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×