Pilat&Pilat, wooninspiratie, design, Friesland, interieur

Tijdloze eenvoud van Pilat&Pilat op woonbeurs

Ze behoren tot de gevestigde designorde van Nederland: het Friese Pilat&Pilat Produkties. Rechtstreeks vanaf de wereldberoemde beurs ‘imm cologne’ in Keulen presenteerde het bedrijf, bekend van haar minimalistische meubels boordevol karakter, haar primeurs tijdens Wonen&Co de beurs 2018. Het is voor het eerst dat deze nieuwe meubels aan het brede publiek in Nederland te zien waren.

 

Familie in het DNA

Hoe ver de meubels van Pilat&Pilat ook de landsgrenzen over gaan, het bedrijf blijft haar Friese roots altijd trouw. Het is niet voor niets dat de collectie van Pilat&Pilat is omgedoopt tot de ‘Famylje Collection’: een knipoog naar de Friese oorsprong en de waarde die het bedrijf hecht aan haar familie. Alle meubels uit de collectie zijn vernoemd naar familieleden. Een salontafel gaat door het leven als ‘Pake Sytse’, een bureau is omgedoopt tot een echte ‘Wilke’, je zit op een ‘Diny’ en ga zo maar door. De familie Pilat kent nogal wat uiteenlopende karakters, dit geldt eveneens voor de ontwerpen. Wat ze gemeen hebben is dat de meubels helder en eenvoudig zijn, bovendien warmte en vertrouwdheid uitstralen.

Hotze TV-kast

Tom tafel

Erfstukken van de toekomst

Alle meubels uit de stal van Pilat&Pilat zijn stuk voor stuk minimalistisch. Zijn bovendien duurzaam, o.a. door het gebruik van massief hout – zoals eiken, walnoot, esdoorn en iepen – en het gegeven dat ze niet direct trendgevoelig zijn. Het hout komt veelal uit lokale boomgaarden van families in de omgeving van de Pilat&Pilat-fabriek in Bosnië. De ontwerpstudio legt de nadruk op de heldere vormgeving, fraaie afwerking, pure materialen en het duurzame karakter.

Neerlands Trots

Primeurs spotten op de beurs? Eén van de spots waar je dan moest zijn, was Neerlands Trots. Acht Hollandse merken presenteerden hier het nieuwste van het nieuwste op designgebied. Nog voordat deze items de weg naar de winkels vinden, stond het op de woonbeurs.

Credits foto’s: www.pilat.nl