DIY | Zo verf je vaasjes met kleurverloop - Wonen&Co
diy, chrysanten, zelf maken, Pasen, zelfmaker Pasen, paastafel, paasdecoratie maken
DIY

DIY | Zo verf je vaasjes met kleurverloop

10 april 2020 3 min leestijd Geen reacties

Maak een kleurrijke creatie met chrysanten en vaasjes met ombre look. In deze diy leggen we uit hoe je met twee tinten spuitbusverf een mooi kleurverloop creëert. Trek oude potjes uit de kast, verzamel verschillende chrysanten en ga ook aan de slag!

Terwijl de kale bomen zich weer vullen met groene bladeren en de bloemen beginnen te bloeien, is dit een mooi moment om de handen uit de mouwen te steken voor een mooi en uniek voorjaarsbloemstuk met chrysanten. Deze kleurrijke bloemsoort heeft met 400 rassen meer dan genoeg prachtige bloemen om uit te kiezen. Met deze diy tover je in een handomdraai een oud potje om tot een prachtige kleurrijke vaasje voor je chrysanten, die leuk blijft tot ver na Pasen.

Dit heb je nodig

Zo ga je te werk

Draai het potje om. Voor de basis van de vaas gebruik je de donkerste kleur die je hebt uitgekozen. De kleur moet het zwaarste aangezet worden richting de onderkant (nu boven) van de vaas. Naarmate je het midden bereikt, breng je geleidelijk de verfbus steeds verder van de vaas af. Dit is essentieel voor een mooi verloop van kleuren en voorkomt dat je geen harde lijn creëert. Let goed op dat je meerdere lagen aanbrengt zodat je niet meer door het potje heen kunt kijken. Hierdoor is de kans op glijdende verfdruppels kleiner en wordt de kleur mooi egaal.

Herhaal dit proces met de tweede, lichtere kleur. Let goed op dat je rustig te werk gaat op het punt waar de twee kleuren elkaar ontmoeten. Ben je toch niet zo gek op kleurtjes? De vaas ziet er ook mooi uit met slechts één basiskleur op de bodem en een doorzichtige bovenkant. Laat de vaas goed drogen.

Terwijl de vaas droogt, kun je beginnen met het samenstellen van jouw boeket. In de stijl van Pasen kan het leuk zijn om een eclectische mix te maken van witte pomponvormige chrysanten met kleinere pastelkleurige chrysanten. Denk hierbij ook aan de hoogte van de stelen; snij ze niet af op dezelfde lengte. Door een verschil in hoogte creëer je heel gemakkelijk een speels effect. Let ook vooral op het schuin snijden van de stelen: hoe schuiner de steel, hoe langer de bloem vers blijft!

Is de verf helemaal droog? Vul dan de vaas met een flinke laag helder en lauw water om zo lang mogelijk te kunnen genieten van jouw chrysanten. Let goed op dat er geen bladeren in het water hangen. Werk bij het stylen van jouw boeket rondom jouw vaas; laat de bloemen niet allemaal dezelfde kant op kijken. Zo is het boeket mooi vanaf elke stoel rondom de ontbijttafel. Vrolijk Pasen!

Geïnspireerd geraakt door deze bijzondere bloem? Kijk dan voor meer informatie op de website van Just Chrysanthemum: justchrys.com.

TEKST EN BEELD JUST CHRYSANTHEMUM

Meer inspiratie opdoen voor Pasen? Bekijk hier nog 6 leuke zelfmakers voor paasdecoratie, zoals het maken van een tulpenei voor de paasbrunch. En in dit artikel laat styliste Els zien hoe je tijdens Pasen een romantisch lentefeestje op tafel tovert met zachte pastelkleuren.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×