DIY | Zo blijven je planten leven terwijl je op vakantie bent - Wonen&Co
drainage, kamerplanten, verzorgen, vakantie

DIY | Zo blijven je planten leven terwijl je op vakantie bent

18 juni 2021 2 min leestijd Geen reacties

Ik ga op reis en ik neem mee… Natuurlijk een goed gevulde koffer, maar de huisdieren blijven achter, net als de planten. Huisdieren worden ergens onder gebracht en planten laten we thuis. Maar niet zonder water. In deze diy lees je hoe je je planten in leven houdt tijdens de vakantie.

Dit ‘zelfvoorzienende’ drainage systeem zorgt er namelijk voor dat de planten minstens een week lang vocht blijven krijgen. Door veters in een emmer te hangen en te verbinden met de plant, wordt water opgenomen in de veter. Hierdoor ‘zuigt’ de plant water op als hij daar aan toe is.  

Dit heb je nodig

  • Een of meer emmers
  • Dunne en dikke veters / touw (met natuurlijke vezels, bijvoorbeeld katoen)

Zo ga je te werk

Het enige wat je moet aanschaffen zijn een paar veters en anders heb je misschien nog wel wat touw liggen. Reken voor elke plant een veter. Voor de kleintjes een dunne veter en voor de grote een dikkere veter. Is de plant echt heel groot, neem dan twee grote veters. Verder is het belangrijk dat het materiaal natuurlijke vezels bevat, dit om ervoor te zorgen dat het water beter opgenomen wordt. 

Groepeer de planten in de woonkamer op een lichte plek, maar niet in de volle zon.  Zet de kleinere planten op een krukje. Zorg dat de groepjes planten niet veel groter zijn dan 5 á 6 planten, anders raakt de emmer te snel leeg.

Vervolgens vul je de emmer en zet je die in het midden van je groenverzameling. Eventueel kun je wat vloeibare plantenvoeding toevoegen.

Dan stop je in elke plant een veter. Let erop dat je de veters goed in de modder drukt. Het uiteinde leg je in de emmer met water. De volgende stap is… Koffers pakken en wegwezen! Ga je langer van huis dan de gemiddelde vakantieganger? Dan kun je wellicht nog iemand vragen om de emmers bij te vullen. Nog altijd een sneller klusje dan alle planten met de gieter langs te gaan. 

Benieuwd naar hoe je de planten buiten in leven houdt tijdens een warme zomer? Deze tips zorgen voor gezonde planten en een groen gazon. Ben je benieuwd naar meer verzorgingstips voor planten? In dit artikel lees je hoe je een pannenkoekplant kunt stekken en in dit artikel kom je meer te weten over het chinees lantaarnplantje. 

 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×