DIY | Zeedieren souvenirs van vakantievondsten - Wonen&Co
diy, vakantievondsten, schelpen, stenen, drijfhout, souvenirs, zeedieren maken

DIY | Zeedieren souvenirs van vakantievondsten

28 juli 2020 2 min leestijd Geen reacties

Ga creatief aan de slag met je vakantievondsten door er (zee)dieren van te maken. Je kunt hiervoor al je vondsten gebruiken, zoals stenen, schelpen of drijfhout.

Waar je je vakantie ook doorbrengt, op het strand, op de camping of in de natuur, je komt vaak de prachtigste dingen tegen. Schelpjes, stenen, noem maar op. Aan die verzameling vondsten heb je fijne vakantieherinneringen, dus hoe leuk is het om er creatief mee aan de slag te gaan? Maak er je eigen souvenirs van, die je een speciaal plekje in huis kunt geven.

Dit heb je nodig:

  • Stenen, schelpen, drijfhout
  • Binddraad
  • Fineliner
  • Een tang

Zo ga je te werk:

Van je vakantievondsten kun je van alles maken. Je kunt stenen beschilderen of erop tekenen, schelpen kettingen maken, een verzameling vondsten in een vitrinekastje leggen of je gaat creatief aan de slag en maakt mooie dieren souvenirs.

De schildpad maak je als volgt:

Kies een schelp of een steen die kan dienen als het schild van je schildpad.

souvenirs diy, souvenirs zeedieren

Je begint met het maken van de pootjes. Neem binddraad en maak hiervan verschillende pootjes met steeds een andere vorm, zodat het lijkt of hij loopt. Draai de uiteinden van de draad in het midden vast en knip dan de draad af.

Dan maak je de kop en de staart uit één stuk. Zorg dat de kop een oog en een mondje krijgt. Met het tangetje kun je het oogje en de mond extra verfijnen. Draai dan de draad een paar keer om het lijfje. Knip de draad nog niet af, deze gebruik je straks om het schild, de pootjes en het lijfje aan elkaar te zetten.

Deze schelp heeft bovenin een gaatje, waardoor het lijfje doorheen gestoken kan worden. Heeft je schelp of steen dit niet, leg het lijfje dan onder de schelp. Neem vervolgens ook de pootjes en leg deze onder het lijfje en de schelp.

Nu bind je de draad om de schelp en de pootjes heen, zodat het een geheel wordt. Draai de draad er ongeveer 3 keer omheen zodat het stevig vast zit. Je eindigt met een stuk draad van ongeveer 5 cm. Deze draad draai je nog een paar keer om het midden van de pootjes en het lijfje.

Nu is je schildpad af! Geef hem een mooi plekje in een pronkkastje tussen de andere souvenirs.

Wil je meer souvenirs versieren? Maak een slak van een slakkenhuis schelp/tepelhoorn of maak van een mooie steen een vlinder met behulp van een fineliner en binddraad. Bekijk de dieren in de natuur eens goed en laat je creativiteit de vrije loop, dan ontstaan er vast nog veel meer leuke creaties.

Op zoek naar meer makkelijke diy’s? Met droogbloemen en klei maak je een prachtig stilleven voor op de schouw of vensterbank. Bekijk hier het stappenplan. Of ga aan de slag met grof touw en maak stoere plantenbaskets voor je kamerplanten.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×