DIY |Zacht en zonnig kussenkleed - Wonen&Co
diy, kussen, kleed, plaid, speelkleed

DIY |Zacht en zonnig kussenkleed

24 september 2019 0 min leestijd Geen reacties

Is het een kleedje of een kussen? Deze zonnige bloem zit er eigenlijk een beetje tussenin. Je kan ’m zelfs gebruiken als babydekentje of speelkleed. De stof is lekker zacht.

Dit heb je nodig

Zo ga je te werk

Stap 1

Teken de bloemvorm uit op patroonpapier. Je kunt de vorm zo groot of klein maken als je wilt. Teken ook alvast de lijnen die je straks gaat borduren voor het hart van de bloem.

Stap 2

Knip de vorm uit het patroonpapier zodat je die op de stoffen kunt leggen. Speld het patroon daarna vast op het fiberfill en knip de bloem uit. Daarna speld je het patroon op de badstof en de fleecestof zodat die bij het knippen niet kunnen verschuiven.

Stap 3

Knip uit beide stoffen de bloemvorm, maar nu met een rand van 1 centimeter eromheen. Die is nodig voor het lijmen. Lijmen is stoerder dan naaien, vindt Agaath. ,,En nog makkelijker ook.’’

Stap 4

Leg nu de drie materialen als een sandwich op elkaar met de goede kanten
naar buiten (bij naaien zou je het andersom doen, met de goede kant naar binnen). Breng nu een randje lijm aan. Pas op dat je niet te veel lijm gebruikt, anders trekt het door de stof. Laat de lijm een nacht drogen.

Stap 5

Maak het hart van de bloem. Gebruik borduurgaren, want katoengaren
splijt. Aan het eind van de draad maak je een knoopje, trek die door de eerste laag stof, dan is ie weg. Rijg een rondje, en daarna een stuk of vijf lijnen vanuit het midden naar buiten. Vul daarna de gaten op door weer terug te rijgen.

TEKST ANNIEK BOSWIJK
FOTO’S MARGRIET DE JAGER

Bekijk ook hoe je toffe plantenbaskets kunt maken van touw. Of ga aan de slag met bloemen en bamboe en maak je eigen kleurrijke tipi!

Geen reacties

Laat een reactie achter

×