DIY | Een woonketting maken van kralen en klei - Wonen&Co
diy, woonketting maken, kralen, wonen&co

DIY | Een woonketting maken van kralen en klei

27 november 2018 2 min leestijd Geen reacties

Met houten kralen én zelfgemaakte kralen van klei kun je eenvoudig een stoere woonketting maken. Hang ‘m als stijlobject in je slaapkamer of gebruik de ketting praktisch als handdoekenhouder.

Dit heb je nodig

 

Zo ga je te werk

Begin als eerst met het draaien van bolletjes klei. Maak bollen in verschillende groottes, dan heb je straks een speels eindresultaat. Vervolgens maak je met een grote naald gaten in de bollen. Wrik de naald een beetje heen en weer zodat de opening groot genoeg is om er touw door te rijgen. Je kunt de bollen klei wit laten, maar je kunt ze ook verven met betonverf voor een robuuste look.

Bron: sugarandcloth.com, via pinterest

Begin dan met het rijgen van de kralen aan de ketting. Er zijn genoeg houten kralen te vinden, zoals bij deze webshop. Naturel of in vrolijke kleuren. Houd je meer van basic? Dan kun je de kralen desnoods zwart of grijs verven. Om een speelse look te krijgen wissel je kralen af op kleur, vorm en formaat. Je kunt van te voren de kralen even achter elkaar leggen en zo de compositie bepalen.

,,Voor een speelse look wissel je kralen af op kleur, vorm en formaat”

En dan: tijd om te rijgen! Zorg ervoor dat je stevig touw hebt. Je kunt het zo nodig dubbel doen. Wanneer je klaar bent, maak je aan de uiteindes van het touw twee stevige knopen. Je kunt de ketting zonder iets eraan ophangen, maar je kunt ook plaids eroverheen draperen ter decoratie.

Bron uitgelichte foto: sugarandcloth, via pinterest

 

Kun jij wel een handige reminder gebruiken voor je wekelijkse boodschappen en afspraken? Bekijk hier hoe je een stoere XL boodschappenrol maakt voor aan de wand. Ook leuk voor in de woonkamer met een mooie quote, of als tekenrol op de kinderkamer. Op zoek naar originele plantenhangers? Lees hier hoe je die maakt van metalen ringen en stukjes resthout. Kun je wel wat flower power gebruiken tegen de herfstdip? Bloemstyliste Esther laat zien hoe je een fraai bloemstuk maakt van gerbera’s

Geen reacties

Laat een reactie achter

×