DIY | Een bohemian wandhanger van veren - Wonen&Co
wanddecoratie, wand, wooninspiratie, woonaccessoires, diy, trend, styling, bohemian

DIY | Een bohemian wandhanger van veren

31 januari 2018 2 min leestijd Geen reacties

Zoek je nog leuke wanddecoratie? Maak een wandhanger van veren! Bij veren denken we aan het Ibiza-sfeertje en de bohemian woonstijl. Deze hanger past daar perfect bij. Simpel te maken en het kost weinig tijd. 

Bron: bloglovin.com

Dit heb je nodig

Zo ga je te werk

Zoek een tak in de natuur of koop een stok in de bouwmarkt of hobbywinkel. Bepaal de lengte van de wandhanger en zaag eventueel de tak of stok op maat. Heb je een tak? Let er dan goed op dat hij droog is. Laat hem eventueel een paar dagen voor de kachel liggen.

Veren zijn tegenwoordig in veel winkels te koop. In een hobbywinkel of bij een Action bijvoorbeeld, of online. Zoek verschillende soorten om een fraaie mix te creëren. Groot en klein, en verschillende patroontjes bij elkaar.


Bron: noordinarytales.com

Verf de puntjes van de veren in een gewenste kleur. Doe dat in een tint die ook terug komt in je interieur. Dat zorgt voor eenheid. Verf de veren met een spuitbus voor het mooiste resultaat. Dek met een stuk karton het gedeelte af dat je niet wilt verven. Ook leuk; dip de onderkant in glitters. Doe dat direct na het verven. Zo hoef je niet apart lijm te gebruiken.

Laat vervolgens de veren goed drogen en bevestig ze met een touwtje aan de stok. Doe dit niet te netjes, het is juist leuk als het geheel een beetje rommelig is. Varieer ook in de lengte, zo krijg je een speels effect. Maak als laatste stap aan de twee uiteinden van de tak een touw vast en knoop ze aan elkaar. Nu is je wandhanger klaar om te schitteren aan de muur.

Van een tak kun je nog veel meer leuks creëren. Maak er bijvoorbeeld een kledingrek van. Zoek je meer ideeën voor wanddecoratie? Bekijk onze styling tips voor het vullen van een lege muur. Toch liever zelf iets maken? Maak van een rotan mand een toffe klok voor op de muur, of geef je oude theedoeken een nieuw dessin door ze te verven met de ombre techniek

 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×