DIY | Tover een vintage koffer om tot sidetable - Wonen&Co
diy, bijzettafel, wonen&co

DIY | Tover een vintage koffer om tot sidetable

15 mei 2018 2 min leestijd Geen reacties

Heb je nog een oude koffer op zolder liggen? Of heb je er eentje in een kringloopwinkel gescoord, maar weet je eigenlijk niet wat je ermee moet? Tover hem om tot bijzettafel. Met deze diy heb je in een mum van tijd een vintage stijlobject in huis, perfect om mooie accessoires op te zetten.

Dit heb je nodig

Zo ga je te werk

Bron: hometalk

Mocht je thuis geen vintage koffer hebben, duik dan even de kringloopwinkel in of sneup op Marktplaats, daar zijn genoeg oude koffers te vinden. Begin als eerst met het opmeten van de binnenkant van de koffer, de onderkant om precies te zijn. Zaag vervolgens een stuk multiplex uit in deze afmetingen. Dit komt namelijk in de koffer te liggen als versteviging en hier schroef je de poten aan vast.

Leg het stuk hout in de koffer. Draai dan de koffer om en zorg dat de plank op zijn plaats blijft liggen. Leg er bijvoorbeeld een stapel boeken in. Markeer vervolgens met potlood de plaats waar de pootjes moeten komen. Boor die vast met behulp van de schroeven ét voila: je vintage sidetable is klaar! Een super simpel klusje om te doen. Zoek nu een mooie plek in huis en decoreer de tafel met planten, boeken of foto’s. Maar je kunt hem ook leuk gebruiken als nachtkastje.

We hebben nog veel meer toffe diy’s. Maak bijvoorbeeld een low-budget loungeset van pallets, tover een oude autoband om tot stylish poef of maak een planten terrarium voor buiten

Geen reacties

Laat een reactie achter

×