kerst, winter, diy, wooninspiratie

DIY | Versier je ramen met krijtstifttekeningen van eigen hand

Zodra Sinterklaas weer naar Spanje is vertrokken, halen we de kerstdecoratie van zolder en gaan we eropuit voor de mooiste kerstboom. Maar waarom beginnen we niet eerder met de versiering in huis? Het maakt je huis juist zo gezellig. Deze raamtekeningen van krijtstift mogen de hele maand december blijven en misschien zelfs wel langer.

Dit heb je nodig

 
En zo ga je te werk

Ga eerst opzoek naar een tekening of patroon dat jou aanspreekt. Dit kunnen huisjes, kerstballen, sterren, kerstbomen, sneeuwpoppen of Sinterklaas en zijn pieten zijn en ga zo maar door. Er zijn genoeg voorbeelden te vinden waarmee je je ramen of glazen deuren kunt versieren. 

Wanneer je een raam of deur gekozen hebt neem je deze eerst af met een natte doek. Zodra het raam droog is kun je beginnen met tekenen. Neem eventueel een liniaal of een ander rechtlijnig voorwerp wanneer je het lastig vindt rechte lijnen te trekken op het raam. Voor het tekenen van ronde vormen kun je ook een plastic schaaltje nemen. 

Als je zelf een beetje creatief bent, kun je natuurlijk ook tekeningen uit de losse pols maken. Deze DIY is ook erg geschikt om samen met je kinderen te doen. Tekenen op het raam mag gewoonweg vast niet, daarom is dit een extra leuk activiteit waarmee je de hele middag zoet bent. En daarna pak je een natte doek en kun je alles in een handomdraai wegvegen. 

Vind je het lastig om het patroon netjes over te nemen? Dan kun je ook raamtekeningen (printables) kopen. Deze plak je op de buitenkant van het raam en vervolgens teken je binnen het patroon over. Makkelijk wanneer je niet zo’n vaste hand hebt. 

Teken je liever niet op de ramen, dan is er natuurlijk ook het gewone krijtbord. Voor een krijtbord kun je dezelfde marker gebruiken. 

Het leuke aan deze DIY is is dat je snel resultaat boekt. En als je foutjes maakt kun je het uitwissen met een natte doek en opnieuw beginnen. Heb jij een gave raamtekening gemaakt? Deel je creatie met ons via Facebook of Instagram (#wonenenco). 

Ben je opzoek naar meer DIY activiteiten, bijvoorbeeld hoe je bloemen kunt drogen of hoe je terracotta potten kunt beschilderen? Of ben je opzoek naar meer kerstversiering of decoratie, in dit artikel vind je de mooiste gouden woonaccessoires. En goud hoort een beetje bij kerst, is het niet?