wooninspiratie, woonaccessoires, meubels, trend, styling, diy, minimalisme, Scandinavisch, slaapkamer

DIY | Van tak naar kledingrek

Simpel, mooi én duurzaam: van een tak een kledingrek maken. Las op een mooie zondag een boswandeling in en ga op zoek naar een tak uit de natuur. Met deze diy heb jij binnen een handomdraai een stijlvol kledingrek in huis dat ook nog eens vriendelijk is voor je portemonnee. 

Dit heb je nodig

Zo ga je te werk

Bron: stylizimoblog.com

Stap 1 is simpel. Haal een frisse neus in het bos en zoek een geschikte tak. Die hoeft echt niet perfect te zijn. Kronkels en oneffenheden zijn juist mooi. Zo is de natuur! Let er trouwens wel op dat de tak niet te dik is. Meet vooraf even op hoe breed de haak van een kledinghanger is. Neem een meetlint mee naar het bos om zeker te weten dat je juiste maat tak hebt. 

Een geschikte tak gevonden? Laat deze dan eerst goed drogen. Leg hem een paar dagen voor de kachel zodat je zeker weet dat hij helemaal droog is. Zaag hem eventueel op maat. Dan kun je door naar stap 2: het bevestigen van de tak aan de muur. Dit kan met ijzerdraad, touw of leren riemen. Bepaal wel eerst de positie van het kledingrek. Kies in ieder geval een rustige hoek uit zodat het rek goed tot zijn recht komt. Wikkel vervolgens met touw of ijzerdraad een paar keer om de uiteindes van de tak. 

Bron: stylizimoblog.com

Gebruik je riemen? Dan hoef je die alleen om de tak te bevestigen. Zorg wel dat je extra lange riemen koopt. Gebruik desnoods twee voor elk uiteinde die je aan elkaar vastmaakt, zodat je genoeg lengte hebt vanaf het plafond. De meeste plafonds zijn voorzien van gipsplaten. Hier kun je gemakkelijk twee haakjes indraaien. Zo niet, gebruik dan een boormachine. Kijk goed of de haakjes stevig vastzitten. 

Tot slot stap 3: hang de tak met het touw, ijzerdraad of de riemen aan de haakjes en klaar ben je! Een lik verf kan het rek nog verfraaien. Dit kun je bijvoorbeeld doen met witte verf, helemaal passend bij de Scandinavische woonstijl. 

Hieronder nog een paar voorbeelden ter inspiratie. En bekijk hier 5 leuke ideeën voor het toepassen van leer in huis.  Veel diy-plezier! 

Bron: www.heimatbaum.com

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest
Houd je meer van een industrieel tintje in huis? Ga dan voor een stoer wandrek of kapstok van betongaas, de diy vind je hier. Zoek je nog een kapstok maar weet je niet welke? Voor iedere hal, klein, groot of smal, is er een passende. Lees hier onze handige tips voor het kiezen van de juiste kapstok. En bekijk hier 5 leuke ideeën voor het toepassen van leer in huis.