DIY | Van autoband naar poef - Wonen&Co
diy, wooninspiratie, wonen&co

DIY | Van autoband naar poef

4 april 2018 2 min leestijd Geen reacties

Heb jij nog een autoband in de schuur liggen of heb je je banden net verwisseld? Gooi ze niet weg. Van een oude band kun je namelijk nog iets heel leuks maken, zoals een poef. Omwikkel de band met touw en je hebt een stylish item voor in huis.

Dit heb je nodig

  • autoband
  • dik (sisal)touw
  • lijm of lijmpistool
  • lange schroeven
  • twee ronde platen hout (bijvoorbeeld triplex)
  • optioneel: verf in gewenste kleur

Zo ga je te werk

Bron: fr.dawanda.com

We beginnen met de platen hout. Zaag ze rond op maat met een decoupeerzaag of laat dat doen bij de bouwmarkt. Zorg dat ze net iets kleiner zijn dan de omtrek van de band, het is belangrijk dat ze niet uitsteken. Schroef vervolgens de platen stevig vast op de band. Met acht schroeven kom je een heel eind. Gelukt? Dan gaan we naar de volgende stap; het lijmen van het touw. Een lijmpistool gebruiken is wel zo makkelijk. Plak het begin precies in het midden vast. Houd de vorm van een dropveter in gedachten en dan zit je goed. Gebruik genoeg lijm en blijf het touw netjes draaien. Druk het tussentijds even stevig aan.

Je kunt de band gebruiken als poef, maar ook als handige bijzettafel

Wanneer je de houten plaat hebt voorzien van touw ga je door op de band. Als je aan de onderkant toe bent, draai je de band om en gaat weer verder op het hout. Alleen nu draai je naar binnen toe. Knip het touw af en klaar is de poef. Althans, als je voor de naturel look gaat. Je kunt hem ook nog verfraaien door hem (deels) te verven zoals op het voorbeeld. Dit kun je in elke gewenste kleur doen. Gebruik schilderstape voor een nette afwerking. Je kunt deze diy gebruiken als poef, maar met een dienblad erop is het een handige bijzettafel. Eventueel kun je er nog pootjes of wieltjes onder zetten. Ook leuk voor buiten.

 

Bekijk ook onze eerste diy-video, samen met blogger Wimke Tolsma. Ga aan de slag en maak mooie decoratieve hangers van zelfdrogende klei en lentebloeiers. Maak van bezemstelen een stijlvolle kapstok of maak minimalistische onderzetters van vilt

Geen reacties

Laat een reactie achter

×