DIY | Upcyclen: alternatieve plantenbakken - Wonen&Co
plantenbak, plantenbak maken, diy, zelf maken, tuininspiratie

DIY | Upcyclen: alternatieve plantenbakken

13 mei 2021 2 min leestijd Geen reacties

Op zoek naar een grote plantenbak waar je meerdere bloemen of planten in kwijt kunt? Doe duurzaam, doe aan upcyclen. Wie thuis goed om zich heen kijkt, heeft vast nog wel iets liggen waar je een originele plantenbak van kunt maken. Wij geven twee voorbeelden.

Lade als plantenbak

Heb je nog een oud kastje dat achterin de garage stof staat te vangen? Trek de lades eruit en gebruik ze als plantenbak. Je kunt de plantjes er los (met bloempot) inzetten, maar je kunt er ook voor kiezen om ze met grond en al in de lade te planten. Zorg er dan wel dat je het hout goed in de beits hebt gezet en vergeet niet om worteldoek in de lade te plaatsen. Knip dit op maat en bevestig het doek met nietjes aan het hout. Boor ook een paar kleine gaatjes in de lade, zodat overtollig water weg kan lopen. Wil je de lades makkelijk kunnen verplaatsen? Schroef er dan wieltjes onder.

Van autoband naar plantenbak

Die oude autobanden die je nog altijd een keer naar de stort zou brengen? Die kun je prima gebruiken als bloembakken. Origineel en je hebt er bijna geen werk van! Je kunt de autobanden zwart laten, maar met een lik verf in een vrolijk kleurtje laat je ze je er veel meer uitspringen (dit kan met lakverf op terpentinebasis). Helemaal als de kleuren van de bloemen er ook nog mooi bij passen. Leuk om als afscheiding langs een paadje in je tuin te zetten. Je hoeft er alleen maar grond en bloemen in te doen en de natuur doet de de rest.

Op deze pagina vind je nog veel meer leuke zelfmakers. Ga bijvoorbeeld aan de slag met bamboe en maak een toffe zonspiegel. Of maak een sfeervolle lichtslinger voor boven de tuintafel.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×