DIY | Terracotta potten beschilderen - Wonen&Co
wooninspiratie, woonaccessoires, kleur, styling, diy

DIY | Terracotta potten beschilderen

5 november 2017 3 min leestijd Geen reacties

Terracotta potten zien we volop terug in interieurs, in combinatie met het mooiste groen. De kenmerkende oranje kleur doet het goed met planten, maar met een likje verf worden ze nog leuker! Wij inspireren graag met een aantal voorbeelden.

Bron: thiswaytothecircus

Dit heb je nodig

terracotta potten
schilderstape
• primer, verf en een kwast
potlood en watervaste stift

En zo ga je te werk

Eerst bedenk je de vorm van je schilderwerk. Wil je bijvoorbeeld alleen de helft van de pot verven? Simpel. Plak met masking- of schilderstape de pot rondom en voor de helft af. Wanneer je een grafische vorm wilt, dan kun je het beste eerst de contouren aftekenen met een dik potlood. Plak dat vervolgens af met tape en je kunt beginnen met de basis: een primer. Gebruik dat wel, anders pakt de verf niet. Laat de primer goed drogen en verf de bloempot vervolgens in de gewenste kleur. Voor het mooiste resultaat doe je dit in twee dunne laagjes. 

Et voilá: bloempotten in een nieuw jasje! Het leuke van verven is dat je er alle kanten mee op kunt. Daarom vind je hieronder nog een aantal inspirerende voorbeelden. 

Bron: omundodejess.com via Pinterest

Hoe leuk zijn deze potten? Voorzien van een kleurtje, een printje en een gezichtje. Ze zijn allemaal verschillend, maar toch straalt het totaalplaatje eenheid uit. De stippen en streepjes kun je gemakkelijk met een dikke stift zetten of, als je een hele vaste hand hebt, met een dunne kwast. Dat geldt hetzelfde voor het gezichtje. Als je niet helemaal zeker bent van je schilderkunsten, teken je ontwerp dan eerst met een potlood. Dit kun je er weer voorzichtig af halen met een gummetje. Oefen net zolang tot je tevreden bent. Als dit het geval is, is het alleen nog maar een kwestie van overtrekken. 

Bron: rusticandwoven

Deze exemplaren met kruidenplanten staan prachtig in elke keuken. Ze niet helemaal egaal geverfd en dat geeft ze een rustieke, vintage look. Je kunt dit uitproberen met een sponsje. Dep de verf op de potten en doe dit lekker willekeurig. Een plekje overslaan is in dit geval juist de bedoeling. Je kunt ze natuurlijk na het verven ook op sommige plekken lichtjes opschuren. En vergeet niet de namen van de planten erop te zetten. Ook hier geldt: oefen eerst met een potlood. Een foutje is dan nog gemakkelijk te corrigeren. 

Bron: thebeautydojo

Mocht je ze toch nog een beetje te saai vinden, versier ze dan met jute. Doe eerst lijm op het oppervlakte dat je wilt bedekken met touw. Plak een uiteinde vast en draai het draad vervolgens om de pot tot je de bovenkant bedekt hebt. Zorg dat er genoeg lijm op zit, maar kijk uit voor druipers. Maak het kunstwerk vervolgens af met een elegante strik. 

Bron: offbeatandinspired

Dit is een prachtig plaatje niet? Een subtiele verandering met een groot effect. Het enige wat je hoeft te doen is de helft van de pot verven. 

Bron: myinteriorinfo.com

Dit is nog eens een mooie verzameling van planten en potten. Ze zijn allemaal verschillend, maar toch straalt het totaalplaatje eenheid uit. 

wooninspiratie, woonaccessoires, kleur, styling, diy
Bron: wecanmakeanything

Ga voor een tikkeltje stoerder met zwart-wit en een streepjespatroon. De lijnen zijn niet even dun, maar dat maakt de potten juist wat speelser. 

Vind je het zonde om de terracotta potten helemaal te beschilderen? Dan is bovenstaand voorbeeld een goede optie. De gestreepte versie kun je maken door brede elastieken om de pot te doen. De tussenliggende delen kun je vervolgens verven. Wacht wel tot de verf goed is opgedroogd voor je de elastieken verwijdert.  

Meer zelf maken? Bekijk in dit artikel hoe je van oude gloeilampen bloemenvaasjes voor aan de wand kunt maken. Of maak plantenkubussen voor aan de muur. In dit artikel leggen we uit hoe je van hout zo’n kubus kunt maken.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×