DIY | Een stoere, multifunctionele tekenrol voor aan de wand - Wonen&Co
diy, tekenrol, leren lussen, tekenrol aan de muur, wonen&co

DIY | Een stoere, multifunctionele tekenrol voor aan de wand

20 november 2018 2 min leestijd Geen reacties

Voor je wekelijkse boodschappen, afspraken, als tekenrol op de kinderkamer of om je handlettering skills op te oefenen: met deze XL boodschappenrol kun je alle kanten op.

Goed, je moet er een tripje naar Ikea voor over hebben, maar de meeste interieurfans vinden dat helemaal niet erg. En het eindresultaat? Een stoere, multifunctionele tekenrol voor op de muur.

Dit heb je nodig

 Zo ga je te werk

Begin met het opmeten en uitknippen van twee gelijke repen leer, bijvoorbeeld 20 centimeter. Het is maar net hoe lang je de leren lussen wilt hebben. Wanneer je stug en dik leer hebt, werkt een snijmat met rolmes praktischer (stap 1).

Daarna maak je van elk reepje leer een lus door de bovenkant aan elkaar vast te lijmen (stap 2). Gebruik hiervoor textiellijm. Laat het vervolgens goed drogen. Sla daarna met een spijker en een hamer een gaatje in de bovenkant van de lus (stap 3). Hier komt later een schroef doorheen om het geheel op te kunnen hangen.

Steek vervolgens een ronde stok door de rol (stap 4). Zaag bijvoorbeeld een bezemsteel op maat. Zorg ervoor dat de stok aan beide kanten uitsteekt, zo’n 10 centimeter. Plaats vervolgens de lussen om de stok en bepaal waar je de tekenrol wilt ophangen (stap 5).

Boor alvast gaten voor in de muur en stop er pluggen in. Bevestig de lussen aan de wand met twee schroeven én twee ringetjes, zo voorkom je dat het leer kan scheuren. Hang tot slot de rol in de leren houders. Eventueel kun je op de muur een (metalen) strip bevestigen zodat het papier strak langs de wand hangt. Twee gewichtjes aan de onderkant van het papier werken ook.

Het fijne van deze tekenrol is dat ’ie geschikt is voor bijna elke woonruimte. Zo zou je ‘m bijvoorbeeld ook nog in de hal als mooie binnenkomer kunnen ophangen. Zet er een persoonlijke leus op, of, nog leuker, laat visite een boodschap achterlaten. Mogelijkheden genoeg!

TEKST RENSKE DE HAAN
FOTO’S MARGRIET DE JAGER

Ook leuk voor in de hal als mooie binnenkomer: een stijlvol bankje. Om accessoires op te zetten, je tas en handschoenen op kwijt te kunnen, of om als plantentafel te gebruiken. Bekijk hier hoe je zo’n bankje in 4 simpele stappen maakt. Op zoek naar originele plantenhangers? Lees hier hoe je die maakt van metalen ringen en stukjes resthout. 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×