wooninspiratie, woonaccessoires, oud en nieuw, jaarwisseling, feestdecoratie, trend, styling, kleur

DIY | Maak je eigen slinger voor oud en nieuw

Het aftellen is begonnen. Nog een paar dagen en dan gaan we feestend het nieuwe jaar in. Een knallende fuif wordt nog leuker met mooie versiering. Wij hebben daarom een handige diy voor je: het maken van een banner.

Dit heb je nodig

En zo ga je te werk

Bedenk als eerst wat voor boodschap of quote je op de banner wilt.  Kies voor wit en zwart papier of mix verschillende kleurtjes. Het is maar net wat bij je stijl past. Zorg ervoor dat je gelijke stukken uit het papier knipt. Het makkelijkst is om met eentje te beginnen en die steeds als voorbeeld te gebruiken. Leg die op een nieuw vel papier en teken de vorm over met een potlood. Zet vervolgens aan de onderzijde van het vel papier een stip. Trek vanuit daar een lijn naar links, 2 centimeter omhoog. Hetzelfde geldt voor rechts. Zo krijg je het vlaggetjes idee. Je kunt dit ook andersom doen. Zet dan op 2 centimeter, gemeten vanaf de onderzijde, in het midden een stip. Trek dan twee lijnen vanuit de hoeken en knip dat af. Dan loopt de punt naar binnen toe zoals je op het voorbeeld hieronder ziet. 

Bron: thetomkatstudio.com

Vervolgens kun je beginnen met het tekenen van de letters. Dit kan met behulp van een sjabloon, maar ook uit de losse pols. Doe dit wel met potlood. Zo zijn foutjes nog makkelijk te corrigeren. Tevreden? Trek het over met zwarte stift, of een gouden marker of glitterpen voor een extra feestelijk tintje. Versier de vlaggetjes verder naar wens. Dit kun je met verf doen, of gewoon met (gekleurde) stiften. Zet net als het voorbeeld hierboven stipjes op de kaarten of geef de onderkant een vrolijk kleurtje. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Klaar? Dan gaan we naar de volgende stap. 

En dat is het vastmaken van de losse kaartjes. Bevestig ze aan een stuk touw door er gaatjes in te maken. Trek daar het koord doorheen. Of laat aan de bovenkant een stukje over en vouw dit om het touw en lijm het vast. Eventueel kun je de slinger nog extra versieren met tassels. Hang je banner op en het feest kan beginnen! 

Organiseer jij een feest tijdens de jaarwisseling? Bekijk dan ook onze selectie woonaccessoires voor een stijlvol oud en nieuw feest. Van chique champagneglazen met confetti, een champagnekoeler in de vorm van een kurk, tot aan ballonnen en andere feestelijke benodigdheden.