DIY | Regenboog wanddecoratie voor de kinderkamer - Wonen&Co
diy, regenboog kinderkamer, wanddecoratie, wonen&co

DIY | Maak zelf dit leuke regenboogje voor de kinderkamer

15 januari 2019 2 min leestijd Geen reacties

Een fanatieke Instagrammer heeft ze vast al eens voorbij zien komen; de populaire regenboogjes voor op de kinderkamer. Je maakt ze eenvoudig zelf met breigaren.

De basis voor deze diy is breigaren in een neutrale kleur. Om te beginnen pak je een paar strengen garen en bundelt die bij elkaar. Afhankelijk van de grootte van de regenboog knip je de gewenste lengte af. Voor de volgende stap heb je breigaren nodig in leuke kleurtjes naar keuze. Die wikkel je
vervolgens om een bundeltje garen heen. Laat aan de uiteindes een stuk garen over. Zo ontstaan de tassels. 

Bron: puresweetjoy.co.za, via Pinterest

Leg de banen alvast in een regenboogvorm. Let erop dat je iedere baan steeds een stukje langer maakt. Heb je genoeg banen? Rijg ze dan aan elkaar vast met naald en draad. Een lijmpistool werkt ook, maar pas op dat je niet te veel gebruikt. Het is vaak lastig lijmresten van stof te verwijderen.

Rijg de banen aan elkaar vast met naald en draad

Wanneer je de banen aan elkaar hebt bevestigd, knip je garen aan de uiteindes af op dezelfde lengte. Zo’n 5 tot 10 centimeter, het is maar net wat je mooi vindt. Zoek tot slot een mooi plekje om de regenboog op te hangen en laat die pot met goud maar tevoorschijn komen.

Bron: puresweetjoy.co.za, via Pinterest

 

Op zoek naar meer wanddecoratie, maar heb je niet veel budget? Dankzij Pinterest, een printer en washi tape tover jij elke wand om tot een fraaie gallery wall. Of fleur de muur in de kinderkamer op met een mooie sticker. Ga voor een wand vol bomen, een stoere leeuw, een schattige eenhoorn of gave naamsticker. 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×