DIY | Pompoenen met een bohemian tintje - Wonen&Co
diy, pompoenen, pompoenen schilderen, pompoenen verven, Halloween, pompoen versieren

DIY | Pompoenen met een bohemian tintje

6 oktober 2020 2 min leestijd Geen reacties

Zeg je pompoenen, dan zeg je herfst en Halloween. Voor wie niet van de traditioneel versierde oranje pompoen houdt, is er deze zelfmaker. Met restjes verf en een krijtstift maak je pompoenen met een subtiel aztec patroontje, helemaal passend bij de populaire bohemian-trend.

Dit heb je nodig

  • matte verf (uit een spuitbus of gebruik restjes muur- of krijtverf)
  • krijtstift
  • pompoenen en kalebassen in verschillende maten

Zo ga je te werk

Als je pompoenen of kalebassen uitzoekt, let dan goed op ze geen beurse plekken hebben. Wanneer je daar overheen moet met verf of de krijtstift, heb je kans dat de pompoen stuk gaat.

Voor je de pompoenen gaat verven, maak je ze goed schoon en droog met een doek. Maak restjes muurverf op, of gebruik een spuitbus. Matte verf heeft de voorkeur, want dan pakt de krijtstift het beste.

Laat de verf goed drogen voordat je gaat tekenen. Bedenk van tevoren wat voor patroon je op de pompoenen wilt zetten. Op Pinterest en Google vind je genoeg aztec dessins. Tip: teken de patronen eerst uit op een stukje papier en kijk wat je mooi bij elkaar vindt passen. Gelukt? Ga dan aan de slag en decoreer je pompoenen met kruisjes, pijlen en stippen.

Toch een foutje gemaakt? Wis dat voorzichtig met een vochtig doekje. Als alle pompoenen mooi zijn versierd, zet je ze speels bij elkaar. Et voilá: boho-pompoenen!

Ook leuk: maak een herfstbloemstuk met pompoenen. Bloemstylist Marchien legt in dit artikel uit hoe je zo’n kleurrijke herfstcreatie maakt. Hou je van droogbloemen? Woonredacteur Rixt laat in dit artikel zien hoe je van klei en droogbloemen een prachtig stilleven maakt.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×