DIY | Een chique plantenhanger van resthout - Wonen&Co

DIY | Een chique plantenhanger van resthout

9 oktober 2018 2 min leestijd Geen reacties

Vrijwel iedereen heeft wel stukjes resthout liggen, in de schuur of op zolder. Want het komt ooit nog wel eens van pas… Dat klopt. Je kunt er namelijk hele toffe plantenhangers van maken.

Dit heb je nodig

Zo ga je te werk

Begin met het verzamelen van kleine stukjes resthout en zaag ze eventueel op maat. Ga bijvoorbeeld voor een plankje van 12 centimeter lang bij 8 centimeter. Iets groter of kleiner kan ook. Misschien heb je nog iets liggen dat mooi van formaat is, dat scheelt weer zagen. Toch een stukje eraf? Schuur het hout dan goed glad.

Bron: abeautifulmess.com

Draai dan 4 kleine schroefoogjes in het plankje. Twee aan elke kant, aan de uiteindes. De draadringen kun je voorzichtig open knippen met een kniptang. Steek dan aan elke kant een draadring door de schroefoogjes en trek de de ringen aan de bovenkant naar elkaar toe. De meeste draadringen zijn metaalkleur, maar met spuitbusverf in een koper- of goudtint maak je ze wat chiquer (dit geldt ook voor de schroefoogjes).

Bron: abeautifulmess.com

Zorg ervoor dat het open gedeelte van de ringen aan de bovenkant zit. Druk de ringen tegen elkaar en maak ze aan elkaar vast met een stukje tape. Wikkel er een stuk touw omheen om de tape te verhullen. Maak aan weerszijden van de tape een stuk touw vast met een enkele knoop. Wikkel ze beide naar het midden, en haal vervolgens de twee uiteindes onder de ringen door, trek ze stevig aan en knoop ze aan de bovenkant weer aan elkaar vast.

Bepaal hoe lang je de plantenhanger wilt hebben en knip het restant touw af. Tot slot zoek je een mooi hoekje om de hangers op te hangen en decoreer je ze met kleine plantjes.

Bron: abeautifulmess.com

Bron uitgelichte foto: abeautifulmess.com

Heb je ook nog een paar robuuste planken liggen? Maak van twee planken en hairpin poten een stylish bankje voor in de hal, of op je slaapkamer. Maak een trendy botanisch wandkleed met bladeren en textielverf, of tover oude conservenblikken om tot mooie bloempotjes.  

Geen reacties

Laat een reactie achter

×