diy, nieuws, wonen&co

DIY | Paashangers van klei en lentebloeiers

Op zoek naar mooie hangers voor de paastakken? Die maak je heel gemakkelijk van zelfdrogende klei en lentebloeiers. In deze diy-video legt blogger Wimke Tolsma uit hoe je deze leuke hangers maakt, die het trouwens ook de rest van de lente nog goed doen als vrolijke voorjaarsdecoratie. Aan de slag! 

Dit heb je nodig

 

Zo ga je te werk

Leg een stuk klei op een glad oppervlak. Bijvoorbeeld een gladde tegel of snijplank. Rol de klei goed uit tot je een plak hebt van zo’n 2 á 3 millimeter dik en druk met de uitsteekvorm een vormpje uit (stap 1). Pak daarna een rietje en maak aan de bovenkant van de vorm een gaatje met het rietje (stap 2). Hier doe je later het lint doorheen. 

Pak vervolgens een mooi bloemetje naar keuze. Wimke gebruikt sneeuwklokjes, krokussen en gipskruid, maar dit kunnen natuurlijk ook andere bloeiers zijn. Haal driekwart van het steeltje eraf en leg het bloemetje op de klei (stap 3). Met de deegroller druk je voorzichtig het bloemetje in de klei. 

diy, nieuws, wonen&co

Pak een kwastje en breng vervolgens een dun laagje acryllak aan op de klei en de bloem (stap 4). Laat dan de klei twee uren drogen. Het is zelfdrogende klei dus de oven komt er niet aan te pas. 

Wanneer de klei is uitgehard haal je door het gaatje een stuk lint. Rijg daar een mooie kraal aan, bijvoorbeeld een houten variant zoals Wimke gebruikt (stap 5). Knoop het lint vast en je hangers zijn klaar! Zoals je ziet zijn ze super simpel om te maken. Leuk voor in de paastakken óf geef ze cadeau.
 diy, nieuws, wonen&co

Ga je ook aan de slag met deze toffe diy? Deel je resultaat op Facebook of Instagram met de hashtag #wonenencozelfmakenmetwimke

Wil je meer weten over Wimke en onze samenwerking? In dit artikel lees je er alles over. Doe ook mee met onze winactie op Facebook waarbij je kans maakt op een gesigneerd exemplaar van Wimkes eerste boek Smûk, een lifestyle boek over Fries geluk en hoe je dat zelf creëert. Hierin staan zestig leuke zelfmakers en recepten. Je kunt het boek ook hier alvast bestellen.

 

Maak ook deze lieflijke paaseieren op pootjes voor op de paastafel. Met eieren, kleurrijke bloemen en ijzerdraad maak je in een handomdraai subtiele versiering voor op de paastafel. Heb je nog geen idee hoe je de paastafel gaat dekken? Wij hebben verschillende settings en handige tips op een rij gezet zodat jij kunt tafelen in stijl.