DIY | Paasei op pootjes - Wonen&Co

DIY | Paasei op pootjes

25 maart 2021 2 min leestijd Geen reacties

Pasen is niet compleet zonder versiering in huis. Gelukkig kun je heel eenvoudig zelf paasdecoratie maken. Ga aan de slag met ijzerdraad en eieren en tover deze schattige bloemenvaasjes op tafel.

Je kunt deze diy helemaal naar eigen smaak maken omdat we met gekleurde bloemetjes aan de slag gaan. Vind jij dat er narcissen op tafel horen te staan met Pasen, of kies je liever voor een paar passende bloemen bij jouw interieur? De keus is aan jou..

Dit heb je nodig

pasen, diy, lente, woonaccessoires,
  • eieren 
  • ijzerdraad – kies eventueel een andere kleur draad
  • tang
  • bloemen – kleine, lichte bloemetjes zijn vooral geschikt
  • Mes
  • Schaaltje  

Zo ga je te werk 

Neem een schaaltje, het mes en een ei. Met het mes maak je bovenop het ei een gaatje van een à twee centimeter groot. Het maakt niet uit als er stukjes van de schil afbreken. De ronding hoeft niet perfect, het is juist leuk als er hoekjes uit missen.

De volgende stap is het legen van het ei. Vang het eigeel en de dooier op in een schaaltje zodat je er later nog een lekker eitje van kunt bakken. Met een (saté)prikker of een mes kun je een beetje helpen het ei leeg te laten lopen. Spoel de schil meerdere keren goed om.

Dan gaan we verder met de ‘standaard’ voor het ei. Pak het ijzerdraad en vouw dat om het ei voor de juiste maat. Je vouwt het net onder de breedste ronding van het ei zodat de pootjes later niet omhoog schuiven. Knip wat extra ijzerdraad af en maak een dubbele cirkel voor de stevigheid. Wikkel het restant een paar keer om de cirkel en maak daar een pootje van.

Nu heb je uit een lang stuk ijzerdaad een rondje en één pootje gemaakt. Vervolgens knip je twee gelijke stukjes ijzerdraad af en wikkelt die ook om het cirkeltje heen. Dit zijn de andere twee pootjes. Zorg dat er overal even veel ruimte tussen zit voor de balans.

Wanneer er drie uitstekende pootjes aan het ijzeren cirkeltje hangen, vouw je de pootjes om (circa 1 centimeter), zodat ze ook daadwerkelijk kunnen staan. En klaar is je onderstel.

Vul het ei vervolgens met een beetje water, knip een paar bloemetjes af en zet ze in het ‘vaasje’. Zet het ei op de pootjes, vouw het ijzerdraad eventueel nog iets meer om zodat hij steviger staat. Dat was één.. Op naar de volgende!

pasen, diy, lente, woonaccessoires,

Het resultaat: een paasei op pootjes met een paar zoet gekleurde bloemetjes. Je kunt natuurlijk ook voor een ander soort bloem kiezen. Voor een hele andere uitstraling kun je het ei in een leuk kleurtje schilderen. Gebruik je fantasie en kies iets wat bij jou past.

Heb je deze diy gemaakt? Tag ons even in een berichtje op Instagram of Facebook.

Leuk voor op de paastafel: waxinelichthouders van klei. Blogger Wimke laat in deze video zien hoe je die maakt. Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor het dekken van de paastafel? Beijk hier 5 chique paastafels in verschillende stijlen.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×