DIY | Zo maak je een kweekpotje van kranten voor je moestuin - Wonen&Co
moestuin, diy, kweekpotjes, kweekpotjes maken, tuininspiratie, tuinplanten

DIY | Zo maak je een kweekpotje van kranten voor je moestuin

18 april 2020 2 min leestijd Geen reacties

Het is lente en tijd voor het zaaien van de eerste plantjes voor de moestuin. Tover een oude krant om in een paar kweekpotjes die je met papier en al straks in de grond kunt zetten. In deze diy leggen we uit hoe je dat doet.

Dit heb je nodig

  • zaadjes
  • frisdrankblikje
  • oude kranten

Zo ga je te werk

Scheur uit een oude krant een pagina los van de andere. Vouw vervolgens de pagina in de breedte dubbel. Vouw deze strook om een frisdrankblikje en laat daarbij 4 centimeter over aan de onderkant.

Vouw het overige stuk naar binnen, tegen de onderkant van het blikje aan en druk en draai even aan op de tafel. Haal dan het blikje iets omhoog en druk de onderkant nog iets aan door in de randen te knijpen.

Nu haal je het blikje eruit en vouw je de bovenste rand ongeveer 1 cm naar binnen voor extra stevigheid. En klaar is je kweekpotje! Stop er grond in en zaadjes en schrijf op ijslollystokjes de naam van de plant.

Kijk voor een snelle uitleg met filmpje op onze Instagram– of Facebookpagina.

PRODUCTIE RIXT HELLEMA

Is jouw tuin al klaar voor het mooie weer? In dit artikel hebben we alle klusjes op een rij gezet zodat jouw tuin straks helemaal op orde is en je volop kunt genieten van zonnige dagen. Liever aan de slag met een diy? Maak bijvoorbeeld van oude lampen mooie bloemenvaasjes die je in je tuin aan een schutting kunt hangen.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×