kerst, diy, minimalisme, winter, wooninspiratie,

DIY | Minimalistische kerstkrans van eucalyptus

Kerstversiering kun je op veel manieren toepassen in huis. De een houdt van veel versiering en kleur. De ander houdt van minimalistische kerstdecoratie. Met deze Christmas wreath, kerstkrans gemaakt van eucalyptus, kun je zelf bepalen hoe gevuld hij wordt en of je er wel of geen lichtjes in hangt.


Je hebt nodig:

 

Zo ga je te werk

Eerst ga je aan de slag met de vorm van de krans. Van het dikke ijzerdraad maak je een cirkel. Is de cirkel rond, dan krul je het uiteinde vast aan de krans. Dit stukje ziet er even wat minder mooi uit, maar verbloem je straks met eucalyptus.

Wil je een krans met een kaars in het midden, dan maak je van ijzerdraad een spiraal. Neem de kaars en rol hier het ijzerdraad omheen voor de juiste maat. Daarna haal je de kaars uit de spiraal en bevestig je de spiraal met een nieuw stukje ijzerdraad aan de cirkel.

Vervolgens bekleed je de krans met eucalyptus. Je kunt ervoor kiezen de krans voor de helft te versieren, maar je kunt de krans ook helemaal rondom bekleden met eucalyptus. Ook kun je de hoeveelheid takken eucalyptus zelf bepalen. Je bevestigt de takjes met het dunne, buigbare ijzerdraad. Draai het ijzerdraad net onder de blaadjes vast, zodat je dit niet terug ziet als de krans aan de wand hangt. 

De laatste stap is de kaars weer in de spiraal te draaien, daarna kun je een mooi plaatsje voor de krans aan de wand zoeken. Hang de krans aan een haakje of een spijker of knoop er een touwtje aan vast voor wat extra lengte. 

Het resultaat is een prachtige, minimalistische kerstkrans waarbij eenvoud siert. Ga je de krans ook maken? Deel het resultaat met ons op Facebook of Instagram #wonenenco. 

Ben je opzoek naar meer DIY kerst projecten? Teken met een krijtstift kersthuisjes en kerststerren op het raam. Ook hebben we de leukste kerstmarkten  voor je op een rij gezet. Kijk welke kerstmarkt het dichtst bij jou in de buurt is. 
Meer wooninspiratie kun je opdoen met de binnenkijkers, we keken onder andere binnen in een Belgisch landhuis en shopten in de stijl van Ria Manning.