DIY | Maak een loungeset van pallets - Wonen&Co

DIY | Maak een loungeset van pallets

8 april 2018 2 min leestijd Geen reacties

Geen groot budget, maar wil jij wel in stijl van het zomerweer kunnen genieten op een loungebank? Maak er zelf een van oude pallets. Een budgetvriendelijke diy en helemaal passend bij de natuurlijke woontrend. Aan de slag! 

Dit heb je nodig

Zo ga je te werk

Bron: ehow.com

Afhankelijk van de grootte van je ontwerp ga je op zoek naar pallets. Hiervoor kun je terecht bij een palletboer, of speur Marktplaats af. Gevonden? Begin dan met het schuren en beitsen van de pallets. Het hout is zo beter bestand tegen de weersomstandigheden en blijft langer mooi. Je kunt de pallets natuurlijk ook verven. Mooi wit of in een vrolijk zomers tintje. Breng daarna alsnog een transparante beits aan.

Start vervolgens met de constructie. Pallets kun je gemakkelijk stapelen. Maak bijvoorbeeld twee setjes van drie pallets. Twee stapel je op elkaar en daarachter zet je eentje rechtop. Deze dient als rugleuning. Maak een zogenaamde chaise longue door in de hoek er nog twee in de lengte (gestapeld) tegen aan te zetten. Zet aan de zijkant nog een staande pallet, die dient als leuning. Gebruik schroefhoeken om de pallets stevig aan elkaar te koppelen.

Om het helemaal af te maken kun je nog een pallet als salontafel gebruiken. Zet er vier wieltjes onder en klaar is je complete loungeset!

Extra budgettip

Zoek op Markplaats naar tweedehands kussens. Zo nodig kun je ze nog voorzien van een fris nieuw stofje. Ben je heel handig met de naaimachine, dan kun je natuurlijk ook zelf kussens maken. Een derde optie is kleine matrassen gebruiken als zitkussen. Mogelijkheden genoeg! 

 

Bekijk hier wat je nog meer van oude pallets kunt maken, zoals een onderstel voor je bed of maak er een verticale plantenbak van. Of lees hoe je in 5 stappen een pluktuin aanlegt, zodat je de hele zomer vazen vol bloemenpracht uit eigen tuin hebt. 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×