DIY | Een lichtslinger voor boven de tuintafel - Wonen&Co
diy, tuininspiratie, tuinverlichting

DIY | Een lichtslinger voor boven de tuintafel

21 juli 2020 2 min leestijd Geen reacties

Geef je tuin extra sfeer met een lichtslinger voor boven de tuintafel. De betoverende lichtjes laten je nog langer van het buitenleven genieten. In deze DIY leggen we uit hoe je een standaard met lichtslinger kunt maken.

Dit heb je nodig

  • 2 zakken betonmortel van 25 kilo
  • 2 even dikke (sterke) takken van minimaal 1.40 m lang
  • 2 schroefhaken of bouten
  • 1 lichtslinger voor buiten
  • 1 emmer
  • boter (genoeg om twee keer een emmer mee in te smeren)
  • water 

Zo ga je te werk

Je begint met twee schone emmers. Deze smeer je aan de binnenkant in met een goeie laag boter, net zoals je een bakblik invet voor een cake.

Dan ga je aan de slag met het betonmortel. Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking en meng de mortel met water. Dit is best een zware klus, dus gebruik een schep om de boel goed door elkaar te kunnen mengen. Doe steeds een beetje beton in de emmers en voeg dan weer wat water toe.

Als de mortel goed gemengd is, zet je een dikke tak in het midden van de emmers. Eventueel kun je onderaan de tak een paar spijkers slaan, in de vorm van een spin, voor extra verbinding met het beton. Zet dan de emmer neer in een hoek en gebruik een lijmklem om ervoor te zorgen dat de tak mooi in het midden blijft staan.

Na drie dagen is het beton hard genoeg en kun je de emmer weghalen. De boter heeft er voor gezorgd dat het beton zich niet aan de emmer hecht, waardoor je de hele voet aan de tak naar boven kunt trekken. Doe dit met twee personen, uitgehard beton is erg zwaar.

Draai vervolgens schroefhaken boven in de takken. Hang een lichtsnoer tussen de palen, bevestig de uiteindes aan de schroefhaken. De laatste stap is het goed neerzetten van de standaard. Wacht tot het schemerig wordt op een mooie avond, knip de lichtjes aan en geniet van het sprookjesachtige licht.

Wil je de betonnen voet extra afwerken? Je kunt het beton een kleur geven of de voet in een grote bloempot zetten.

Ook leuk om te maken: een loungebank van pallets. Lekker low-budget en helemaal trendy. Bekijk hier het stappenplan. En kan jouw tuin nog wel wat aankleding gebruiken? In dit artikel hebben we de leukste sier- en tuinkussens op een rij gezet.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×