DIY Wandorganizer maken voor de badkamer - Wonen&Co
diy, wandorganizer maken, wonen&co

DIY | Low-budget wandorganizer voor de badkamer

22 mei 2018 2 min leestijd Geen reacties

Ruimte besparen in de badkamer? Lees hoe je zelf een wandorganizer kunt maken van mason jars en een robuuste plank. Ideaal om je make-up, wattenschijfjes en andere items in te bewaren en tegelijkertijd very stylish. 

Dit heb je nodig


Zo ga je te werk

Bron: diyplaybook

Misschien heb je nog resthout van een vorig diy-project liggen. Zo niet, dan kun je een mooie plank uitzoeken in de bouwmarkt. Daar kun je ook gelijk terecht voor slangklemmen, die gebruik je straks om de mason jars mee te bevestigen. Die jars kun je vast wel scoren in een kringloopwinkel, maar ze zijn ook verkrijgbaar bij een Hema of Xenos.

Zoek vervolgens een handige plek in je badkamer en meet op hoe groot je de plank wilt hebben. Zaag de plank op maat, schuur hem lichtjes op en geef hem eventueel een kleurtje. Vervolgens bepaal je hoeveel potten je op de plank wil en markeer je de positie van iedere pot.

Bron: diyplaybook
Bron: diyplaybook

Boor dan een gaatje voor in de plank én in de slangklem. Nu kun je de klem met een schroef aan de plank bevestigen. Tot slot kun je verder met het ophangen van de plank. Ook hiervoor geldt: boor gaten voor in de muur, doe er plugs in en schroef er daarna vier stevige schroeven in. Schroef die niet helemaal in de muur, laat ze een klein stukje uitsteken.

Op de plank bevestig je aan de achterkant vier rekogen: een aan elke zijkant en twee daartussenin. Nu kun je de plank ophangen door middel van de rekogen over de schroeven te plaatsen. Klik daarna de potten vast in de klemmen et voilà: klaar is je wandorganizer voor de badkamer.

 

Kan jouw badkamer wel een update gebruiken? Naast handige diy’s kun je natuurlijk ook mooie spulletjes shoppen. Wij hebben de leukste accessoires op een rij gezet zodat jij helemaal zen en stylish kunt badderen. Of ga nog een keer aan de slag en maak dit handige wandrek voor in het toilet, zodat je ook in de kleinste ruimte van het huis spulletjes kunt opbergen. 

 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×