DIY | Een kapstok maken van betongaas - Wonen&Co
kapstok maken, wandrek maken, betongaas, diy
DIY

DIY | Een kapstok maken van betongaas

24 april 2020 2 min leestijd Geen reacties

Heb je een smalle hal maar wil je er wel graag een kapstok hebben voor de jassen en tassen? Dan is een wandkapstok de perfecte oplossing! Je kunt van betongaas een kapstok maken, eigenlijk een wandrek, waar je al je spullen aan kunt ophangen. In deze diy leggen we uit hoe je dat doet.

Dit heb je nodig

Zo ga je te werk

Een kapstok maken van betongaas is niet heel ingewikkeld. Meet als eerste uit hoe groot de kapstok moet worden. Het rek op het voorbeeld is 80 bij 100 centimeter. Betongaas kun je kopen bij je lokale bouwmarkt. Snij het gaas op maat (of laat dit doen) met een slijptol. Schuur vervolgens de hoeken van het gaas goed af, zodat er geen scherpe punten aan zitten waar je je aan kunt bezeren.

Wil je het gaas verven? Ontvet het dan grondig alvorens je gaat verven. Met een verfspuitbus krijg je het mooiste resultaat. Twee lagen zijn voldoende. Laat het tussentijds goed drogen.

Nu kun je het rek ophangen aan de muur. Teken in iedere hoek van het rek af waar een schroef in de muur moet komen. Met een (klop)boormachine boor je 4 gaten in de wand. Stop er 4 pluggen in en draai dan de schroefhaken erin. Zo klem je het rek als het ware aan de wand.

De jassen en tassen kun je vervolgens aan het rek hangen met S-haken. Style het rek af met mooie accessoires, zoals een hanglamp, en hangers voor bijvoorbeeld je sleutels. Gebruik broekhangers om leuke prints of inspirerende quotes aan op te hangen.

Ga je ook aan de slag met deze diy? Deel je eindresultaat met ons en tag Wonen&Co op Facebook of Instagram.

Onze favorieten

Wil je de hal graag praktisch inrichten maar weet je niet goed hoe? In dit artikel geeft interieurontwerper Aukje van Stedsk handige tips voor het indelen van de hal. Ook leuk om te maken voor in de hal: een wandorganizer van multiplex en leertjes. In dit artikel vind je de werkbeschrijving.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×