DIY | Maak in 4 simpele stappen een stylish bankje voor in huis - Wonen&Co
DIY, houten bankje, hairpin poten, wonen&co

DIY | Maak in 4 simpele stappen een stylish bankje voor in huis

30 september 2018 2 min leestijd Geen reacties

Voor in de hal als mooie binnenkomer, in de slaapkamer om mooie accessoires op te zetten, of als plantentafel; met deze diy heb je in een mum van tijd een stylish bankje voor in huis.

Dit heb je nodig

Zo ga je te werk

Misschien heb je in de schuur of op zolder nog planken resthout liggen. Zo niet, dan kun je naar een houthandel of bouwmarkt voor hout. Ga voor stevige, robuuste planken, bijvoorbeeld steigerhout. Kies de gewenste lengte en zaag de planken op maat.

Maak vervolgens de planken aan elkaar vast middels drie koppelplaten (verkrijgbaar bij de bouwmarkt). Twee aan de uiteindes en een in het midden. Bevestig daarna de vier hairpin poten op alle hoeken. Dit doe je met een boormachine en schroeven. Voor het gemak kun je alvast de gaatjes even voor boren. Tot slot schuur je de planken nog even goed.

Style het bankje met een plaid, een stapel boeken en planten

Is het lichte steigerhout niet jouw ding? Dan kun je de planken donker beitsen, bijvoorbeeld in een mooie walnootkleur. Of verf de planken in een mooie grijze tint, pastelgroen, of zachtroze, helemaal van nu. Decoreer het bankje met een plaid, een stapeltje boeken en uiteraard een paar planten en zet hem als pronkstuk in de hal of aan het einde van je bed.

Bron: grillo-designs.com via Pinterest

Bron uitgelichte foto: grillo-designs.com

Maak ook deze super toffe bijzettafel van een oude koffer en hairpin poten. Lees hier hoe je meubels heel eenvoudig een nieuwe look geeft met krijtverf, of tover een autoband om tot een stoere poef met touw en verf. 

 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×