DIY | Een stoere hal-organizer van multiplex en leertjes - Wonen&Co
diy, hal-organizer, organizer, wonen&co

DIY | Een stoere hal-organizer van multiplex en leertjes

19 februari 2019 3 min leestijd Geen reacties

Je favoriete parfum, je sjaal, sleutels, jas en tas: ze krijgen allemaal een pronkplekje op deze stoere hal-organizer van multiplex en leertjes.

We kennen het allemaal: nog een laatste blik in de spiegel werpen voor je deur uitgaat. Nog even dat ene wilde plukje haar proberen te temmen, een geurtje opspuiten en gaan! Met deze hal-organizer heb je alle essentials bij de hand. Aan de slag!

Dit heb je nodig

  • multiplex plaat van 50×80 cm, en 12 mm dik.
  • leren greepjes
  • bakje (afmetingen 40×11 cm)
  • 3 schroeven van 20 mm en 3 van 12 mm
  • 3 kraalringen
  • spiegel (diameter 35 cm)
  • kit, boormachine en lijmklemmen

 

Zo ga je te werk

Voor deze organizer heb je een stuk multiplex nodig van 50 centimeter breed en 80 centimeter lang. Groter kan natuurlijk ook, het is maar net hoeveel ruimte je hebt. Daarnaast heb je vier leertjes nodig en een bakje om je spullen op uit te stallen. Wellicht heb je er nog wel eentje in huis die perfect op de plaat past. Zo niet, dan kun je een houder maken van multiplex. Die van ons meet 40 bij 11 centimeter.

Die houder bevestig je vrijwel onderaan op de plaat. Op 14 centimeter hoogte, gemeten vanaf de onderkant (stap 1). Zorg dat het goed in het midden komt. Houd dus aan elke zijkant 5 centimeter over. Bevestig dan twee lijmklemmen aan de houder en aan de plaat multiplex en draai de klemmen stevig aan (stap 2).

Vervolgens kun je beginnen met het vastschroeven van het bakje. Gebruik hiervoor drie schroeven van 20 millimeter lang. Voor het gemak kun je de gaatjes even voorboren. Met de boormachine schroef je het geheel vast (stap 3).

Dan gaan we verder met de drie leertjes. Die komen onder de houder, in het midden. Het bakje is 40 centimeter breed, dus om het gelijkmatig te verdelen zet je drie stipjes op 10, 20 en 30 centimeter. Gebruik voor de leertjes 3 schroeven van 12 millimeter. De plaat multiplex is 12 millimeter dik. Dat komt precies uit, zeker omdat we het leer dubbel vouwen. Gebruik je langere schroeven, dan boor je door het hout heen en dat wil je niet. Draai de schroeven vast met kraalringen voor een nette afwerking (stap 4).

En dan kunnen we door naar de spiegel. Je kunt zo’n spiegel (zonder lijst) kopen bijvoorbeeld bij Xenos of bouwmarkten als Gamma of Karwei. Bepaal het midden van de plaat en teken dit af. Smeer de achterkant van de spiegel in met kit. Gebruik niet te veel kit en smeer ook de randjes niet in. Anders loop je het risico dat wanneer je spiegel aandrukt, de lijm er onder uit komt zetten. Draai de spiegel voorzichtig om en plaats ’m op het multiplex. Druk alles stevig aan en laat het geheel goed drogen (stap 5).

En klaar is je organizer! Je kunt naast de spiegel nog een extra leertje bevestigen om bijvoorbeeld je haarborstel in te hangen. In de onderste leertjes is er plek voor je sjaal, jas en tas. Decoreer de organizer met je favoriete spullen, en een geurkaarsje zodat de hal lekker ruikt. Dat is nog eens fijn binnenkomen.

TEKST RENSKE DE HAAN
FOTO’S MARGRIET DE JAGER

 

Ook leuk voor in de hal: een bankje met hairpin poten. Stijlvol én praktisch. Bekijk hier hoe je eenvoudig zelf zo’n bankje maakt. Maak een mooie organizer voor boven je bureau van hout en vilt, of ga aan de slag met een plank en mason jars en maak een praktische opberger voor in de badkamer

Geen reacties

Laat een reactie achter

×