DIY | Maak je eigen bamboe zonspiegel - Wonen&Co
spiegel, diy, wanddecoratie, bamboe

DIY | Maak je eigen bamboe zonspiegel

23 juli 2020 2 min leestijd Geen reacties

Bamboe en rotan doen het al geruime tijd erg goed in het interieur. Winkels liggen vol met de mooiste accessoires van deze natuurlijke materialen, maar je kunt ook eenvoudig zelf iets leuks maken, zoals deze spiegel. Een mooie eyecatcher voor aan de wand die een hoop sfeer in huis brengt.

Dit heb je nodig

  • lijmpistool
  • bamboe
  • spiegel (van zo’n 20 à 30 diameter)
  • ijzerzaag / elektrische zaag

Zo ga je te werk

Voor je begint aan deze diy zul je misschien het een en ander bij elkaar moeten vergaren, maar het is eenvoudig en kost niet veel. Je kunt voor een spiegel gaan kijken bij de kringloop of bij winkels als Kwantum, Hema of Xenos. Online kan ook: hier shop je een ronde spiegel van Kwantum. De bamboestokken haal je bij een bouwmarkt of tuinzaak. 

Eerst zaag je de bamboestokken op maat. In dit geval is de diameter van de spiegel 20 centimeter. De stokken zaag je op 9 en 15 cm. Je hebt 27 stuks van elke maat nodig. Leg ze op grootte bij elkaar, daarna kun je beginnen met plakken.

Laat het lijmpistool van tevoren alvast opwarmen. Plak vervolgens de bamboestokjes om en om en twee centimeter vanaf de rand van de spiegel. 

Eenmaal klaar heb je een prachtige bamboe spiegel in de vorm van een zon. Een stijlobject voor aan de wand en leuk om te combineren met meer spiegeltjes. De spiegel doet het ook goed als enkel wandobject, gecombineerd met andere accessoires. Deze diy is eenvoudig om te maken en het resultaat mag er zeker zijn. Tip: ook leuk om cadeau te geven!

spiegel, diy, wanddecoratie, bamboe

Meer zelf maken? Maak bijvoorbeeld een lichtslinger voor boven de tuintafel. In dit artikel vind je het stappenplan. Of ga aan de slag met textielverf en maak een botanisch wandkleed. In dit artikel leggen we uit hoe je zo’n kleed maakt.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×