DIY | Gallery wall met washi tape - Wonen&Co
diy, wandcollage, wanddecoratie, gallery wall, wonen&co

DIY | Gallery wall met washi tape

8 januari 2019 2 min leestijd Geen reacties

Kunst aan de muur past helemaal bij de interieurtrends van nu. Gelukkig hoeft dat geen fortuin te kosten. Dankzij Pinterest, een printer en washi tape tover jij elke wand om tot een fraaie gallery wall.

Het startpunt voor deze diy is je favoriete quote, afbeelding of foto. Die verdient alle aandacht en wordt het middelpunt van je kunstverzameling. Kies een groot formaat, laat ’m eventueel uitprinten bij een drukbedrijf. Verzamel prints die goed aansluiten bij dit item. Heb je een item met veel kleur? Zorg er dan voor dat die kleuren terugkomen in rest van de prints, op die manier krijg je een mooi geheel.

Bron: honestlywtf.com

Op Pinterest kun je genoeg inspiratie opdoen en vind je vaak ook veel gratis printables. Gebruik prints in verschillende formaten voor een speels effect. Voordat je ze op de wand plakt, maak je eerst een proefcompositie. Leg de afbeeldingen op de vloer en speel net zolang met de compositie tot je tevreden bent. Begin met je favoriete item in het midden en werk daaromheen.

,,Kies kleuren tape die goed aansluiten bij je kunstverzameling”

Tevreden? Start dan met het ophangen van je verzameling: werk van groot naar klein. Hang alle prints op door dubbelzijdig tape te gebruiken. Laat voldoende ruimte over voor de ‘lijsten’ van washi tape. Zorg ervoor dat de muur schoon en vetvrij is, dan blijft de tape goed zitten. Voor een harmonieus geheel is het belangrijk dat je kleuren washi tape kiest die goed aansluiten bij je kunstverzameling. Let er dus op dat de kleuren van je collage terugkomen in de washi tape.

Bron: honestlywtf.com

En nu komt het leukste deel: het maken van de ‘lijsten’ van washi tape. Gebruik eventueel een meetlat om de ‘lijsten’ recht op te plakken. Simpel, maar zoals je ziet met een groots effect. En het leuke van deze gallery wall is, is dat je op deze manier eenvoudig kunt wisselen.

Hieronder kun je washi tape kopen: 

Bron uitgelichte foto: honestlywtf.com

 

Bekijk hier hoe je mooie posters maakt van gedroogde bloemen en planten, helemaal passend bij de trendy botanische woonstijl. Of fraai je muur op met een mooie plantenkubus. In dit artikel leggen we uit hoe je zo’n kubus maakt. En in dit artikel laten we zien hoe je een stijlvolle woonketting maakt van kralen en klei. Leuk om plaids ter decoratie over te draperen. 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×