planten terrarium wonen&co

DIY | Een planten terrarium voor binnen én buiten

Zelf een terrarium maken? Blogger Wimke Tolsma laat in deze video zien hoe je een terrarium met vetplanten en tropische bloeiers maakt. Leuk voor binnen, maar ook voor buiten! Als decoratie voor de tuintafel, je balkon of veranda. 

Dit heb je nodig

 

Zo ga je te werk

Leg als eerst een laag steentjes aan in de vaas. Wimke gebruikt witte, maar grijze steentjes staan ook mooi. Het is maar net wat je mooi vindt. Schep daarna een laag potgrond in de vaas en druk dit zachtjes aan (stap 1 en 2). Pak vervolgens een plant naar keuze, Wimke gebruikt als eerst een buxusplantje. Trek die voorzichtig uit elkaar en plant een deel stevig in de tuinaarde.

Voor een mooi contrast kies je planten en bloemen met verschillende structuren en bladeren. Gebruik planten in verschillende hoogtes voor het mooiste resultaat. Kies als ‘lage’ plant bijvoorbeeld een vetplantje of een cactus. Maak het geheel kleurrijk met fleurige bloeiers.

Tot slot: leg nog een laagje stenen tussen de planten ter decoratie. Dit terrarium hoef je niet af te sluiten omdat hij buiten komt te staan. Let erop dat je hem niet in de volle zon zet. 

Ga je ook aan de slag met deze toffe diy? Deel je resultaat op Facebook of Instagram met de hashtag #wonenencozelfmakenmetwimke

Bekijk ook deze diy-video waarin Wimke laat zien hoe je mooie lentedecoratie maakt van zelfdrogende klei en kleurrijke lentebloeiers. Tover een oude autoband om tot een stijlvolle poef, of maak een low-budget loungeset van pallets