kapstok, diy, hal, wonen&co

DIY | Een kapstok van bezemstelen

De hal wordt vaak overgeslagen als het aankomt op styling. Maar met een paar simpele aanpassingen kun je deze ruimte heel aantrekkelijk maken. Bijvoorbeeld met een staande kapstok als eyecatcher. Die maak je in een handomdraai van bezemstelen. In deze diy leggen we uit hoe je dat doet. 

Dit heb je nodig

– 4 bezemstelen
– stevig jute touw
tie wraps
– verf (optioneel)

Zo ga je te werk

Voor deze kapstok gebruik je vier bezemstelen. Deze kun je kopen bij de bouwmarkt bij de afdeling tuingereedschap, of met enig geluk heb je nog een paar oude stelen in de schuur staan. Schuur die even op voor een frisse look. Verf de bezemstelen in de gewenste kleur. Een leuke optie: verf driekwart van de steel bijvoorbeeld donkerblauw en het overige deel in een lichtblauwe of grijze tint. Maak het af met een mooi detail en gebruik washi tape op de rand waar de kleuren elkaar raken. Ook handig om een foutje mee te maskeren. Of laat de stelen naturel zoals op het voorbeeld hieronder. 

Bron: apairandasparediy.com
kapstok, diy, wonen&co
Bron: apairandasparediy.com

Vervolgens heb je even hulp nodig van een extra paar handen. Groepeer samen de stelen totdat je een vierpoot hebt die breed genoeg is en stevig staat. Een houdt de stokken vast, de ander maakt ze vast door er tie wraps aan te bevestigen. Doe dit op dezelfde hoogte als het voorbeeld: een kwart van boven gerekend. Bind ze stevig vast en zorg dat de stokken blijven staan. Draai er jute touw omheen om de tie wraps weg te werken. Dit kun je ook doen met een leren koord. Het is maar net wat je mooi vindt. 

Het voordeel van deze kapstok is dat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Dus heb je ruimte nodig? Dan klap je de kapstok in elkaar. Als je de kapstok weer nodig hebt dan zet je de poten uit elkaar en druk je de tie wraps en jute touw stevig naar beneden. Deze constructie kun je ook als basis gebruiken voor een speeltent. Dan is het enkel een kwestie van de vierpoot breder te maken en er een doek om heen te draperen.

Heb je geen ruimte voor deze kapstok? Kies dan voor een kapstok voor aan de muur, gemaakt van betongaas. Bekijk ook onze styling tips voor het kiezen van de juiste kapstok of hoe je van de hal je visitekaartje maakt.