DIY | Droogbloemen in klei - Wonen&Co
droogbloemen, droogbloemen maken, droogbloemen boeket, diy, styling

DIY | Droogbloemen in klei

6 augustus 2019 2 min leestijd Geen reacties

Je schouw of vensterbank verfraaien met iets unieks? Daarvoor hoef je echt niet veel uit de kast te trekken. In deze diy leggen we uit hoe je een prachtig stilleven kunt maken van droogbloemen en klei.

droogbloemen, diy, styling

Dit heb je nodig:

  • Droogbloemen
  • Boetseerklei
  • Satéprikker
  • Optioneel: broodplankje om de bloemen op te schikken

Zo ga je te werk:

droogbloemen, diy, styling

Je begint met het draaien van de bolletjes klei. Wil je gelijke bolletjes hebben? Rol dan eerst een staaf van klei. Die snijd je vervolgens in even grote plakken. Voor deze diy gebruiken we 10 bolletjes klei.

Na het draaien van alle bolletjes, druk je ze aan de onderkant plat. Op deze manier blijven ze straks goed op hun plaats liggen.

droogbloemen, diy, styling

Neem dan de satéprikker en prik in elk bolletje een gaatje. Je prikt ongeveer tot iets over het midden. Laat de bolletjes klei een paar uur uitharden zodat ze iets steviger staan.

droogbloemen, diy, styling

Vervolgens pak je de droogbloemen erbij. Knip ze een voor een op maat. Voor een speels eindresultaat, knip je de bloemen op verschillende lengtes af. Prik dan in elk bolletje klei een bloem.

droogbloemen, diy, styling

Als ze allemaal blijven staan, kun je een plekje voor de bloemen uitzoeken. Met een broodplank eronder creëer je meer een geheel, maar je kunt ze ook los van elkaar neerzetten. Verspreid ze en speel met de afstand tussen de bloemen. Het eindresultaat is een prachtig stilleven van droogbloemen. Hoe eenvoudig!

We hebben nog een toffe diy met droogbloemen voor je. In dit artikel laat blogger Wimke zien hoe je droogbloemen kunt stylen in vitrinekastjes en stolpen. En in dit artikel laat styliste Daniëlle van der Reijden nog meer manieren zien hoe je droogbloemen kunt toepassen.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×