DIY | Een wandorganizer voor boven je bureau - Wonen&Co
diy, wandorganizer, bureau organizer, wonen&co

DIY | Een wandorganizer voor boven je bureau

22 januari 2019 2 min leestijd Geen reacties

Pennen, scharen, gummetjes, tape en ander prul. Je kunt er niet zonder, maar al die rondslingerende spullen zorgen vaak voor een rommelige werkplek. Met deze wandorganizer is dat verleden tijd.

Dit heb je nodig

  • triplex plaat
  • canvas stof, leer of vilt voor de zakjes
  • touw, boormachine, lijm
  • naaimachine of naald en draad

 

Zo ga je te werk

Meet eerst op hoe groot de wandorganizer moet worden. In dit voorbeeld heeft de organizer A3- formaat. Zaag vervolgens de (gewenste) maat uit een triplex plaat. Boor bovenin, in elke hoek, een gaatje. Daar rijg je straks touw doorheen om het geheel aan op te hangen. 

Bron: thelovelydrawer.com via pinterest

Knip nu vier stukken canvas stof, vilt of leer uit in de maat 26x 15 centimeter. Leg twee stukken op elkaar en naai de onderkant en de zijkanten vast. Meet daarvoor ongeveer een centimeter vanaf de rand. Bepaal dan het midden en naai dit dicht zodat je twee zakjes krijgt. Ga hetzelfde te werk met de andere twee stukken stof. Nu heb je in totaal vier zakjes voor al je kleine bureauspullen.

Leg de twee stukken op het hout en bepaal waar ze moeten worden opgeplakt. Zet met potlood een dun streepje. Smeer vervolgens de achterkant van de zakjes in met lijm en plak ze op het hout. Let erop dat je wel ruimte overhoudt  tussen de twee stukken. Laat de lijm goed drogen.

Bron: thelovelydrawer.com via pinterest

Pak dan een stuk touw en rijg dit door de gaatjes bovenin. Zoek tot slot een geschikt plekje boven het bureau, hang de wandorganizer op en vul ’m met je losse prulletjes. Opgeruimd staat netjes!

Bron: thelovelydrawer.com via pinterest

 

Op zoek naar meer leuke diy’s? Maak bijvoorbeeld dit mooie regenboogje voor op de kinderkamer. Super simpel, want je hebt alleen breigaren nodig voor dit klusje. Kun je wel wat kleur in huis gebruiken? Maak net als bloemstyliste Marchien een vrolijk en uitbundig boeket voor op tafel, met narcis en hyacinten. Kunst aan de muur? Dat hoeft echt niet duur te zijn. Dankzij Pinterest, een printer en washi tape tover jij elke wand om tot fraaie gallery wall

Geen reacties

Laat een reactie achter

×