DIY | Bloemstuk maken met mispels, malusappels en chrysanten - Wonen&Co
diy bloemstuk marchien chrysanten

DIY | Bloemstuk maken met mispels, malusappels en chrysanten

27 oktober 2020 2 min leestijd Geen reacties

Mispels, chrysanten en malusappeltjes; met deze bloemen en vruchten maakt Marchien van De Takkenwijven een herfstige creatie voor op tafel. Drie mosbollen vormen de basis. In deze diy laat Marchien zien hoe je dit herfstbloemstuk kunt maken.

Chrysanten zijn jaarrond verkrijgbaar, vertelt Marchien. ,,Maar ik vind ze echt bij deze tijd van het jaar passen. Ze hebben een oubollig imago, oma had ze vaak op de vaas, omdat ze zo lekker lang staan. Aan de tak doen troschrysanten zoals deze ook wat ouderwets aan. Maar juist daarom vind ik het zo leuk om er iets heel anders mee te doen. Ik pluk de bloemen los van de tak en steek ze op een oasisbol. Overigens zijn er ook eenkopschrysanten, die zijn al een stuk moderner. Je ziet ze veel in van die trendy plukboeketten.’’

Dit heb je nodig

  • Tempexbol ∅ 10 cm, tempexbol ∅ 13 cm
  • Oasis bol ∅ 13 cm
  • Chrysanten, malusappeltjes, mispels, plaatmos
  • Gloriosa tak, passiebloemrank, rozenbotteltakje
  • touw, mes, schaar
  • boormachine, vlinderboor
  • reageerbuisje, lijmpistool

Zo ga je te werk

Neem de grootste tempexbal en boor er een gaatje in zodat het reageerbuisje erin past. Omwikkel dan beide tempexballen met plaatmos en touw. Knip daarna de ruige delen een beetje bij, zodat je een strakke bol krijgt. Met een lijmpistool plak je malusappeltjes op een van de bollen en mispels op de andere.

Knip de steeltjes van de chrysanten af op circa 2 centimeter en steek ze dan helemaal rondom in de oasisbol. Wissel wat af met donkere en lichte bloemetjes en laat er een beetje ruimte tussen zodat de bloemen nog wat open kunnen gaan.

Arrangeer de drie bollen op een mooie schaal, vul het reageerbuisje met water en schik hier de gloriosa en de passiebloemrank in. Heb je een andere rank in de tuin staan? Die kun je ook gebruiken! Deze ranken kun je na een tijdje vervangen. De chrysantenbol blijft nog weken goed.

TEKST ANNIEK BOSWIJK
FOTO’S JILMER POSTMA

Meer zelf maken? In deze diy laten we zien hoe je pompoenen een trendy bohemian look geeft met verf en krijtstift. En in deze diy laat Marchien zien hoe je een prachtige krans maakt met droogbloemen en veren.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×