DIY | 5x bloempotjes van blik - Wonen&Co
diy, bloempot maken, wonen&co

DIY | 5x bloempotjes van blik

4 september 2018 3 min leestijd Geen reacties

Op zoek naar een originele bloempot? Simpel: tover oude conservenblikken om tot de mooiste bloempotjes. Verf ze, beplak ze met folie of textiel met een fleurige print. Of struin kringloopwinkels af voor leuke vintage blikken. 5 ideeën op een rij. 

Los met de hamer

Bron: pillarboxblue.com

Dit heb je nodig

Zo ga je te werk

Deze toffe bloempotten maak je eenvoudig met een hamer en wat spuitverf. Begin eerst met het ontvetten van de blikken zodat de verf straks goed hecht. Sla daarna voorzichtig willekeurig een paar deuken in de blikken. Sla niet te hard, anders blijft er niks van het blik over.

Tevreden met het resultaat? Dan hoef je alleen nog maar de spuitbus erbij te pakken. Leg wel een paar kranten op de tafel om de boel netjes te houden. En dan spuiten maar. Voor het mooiste resultaat spray je de blikken twee keer. Let met spuitbussen op dat je voldoende afstand houdt (30 centimeter) anders krijg je druipers op het blik. 

Chic marmer

Bron: fallfordiy.com

Dit heb je nodig

Zo ga je te werk

Begin met het ontvetten van de blikken. Meet vervolgens de omvang en breedte van het blik op en snij hetzelfde formaat uit de rol plakfolie. Hou qua omvang een marge van vijf of meer centimeter aan. Zo weet je zeker dat je geen open stuk overhoudt. Haal voorzichtig de folie los en plak dit op het blik. Strijk het tussentijds steeds goed glad zodat je geen bobbels krijgt. Om een strak resultaat te krijgen kun je het beste conservenblikken zonder diepe ribbels gebruiken. 

Viva la vintage

Bron: sisoo.com

Deze diy behoeft niet veel uitleg. Het enige wat je hoeft te doen is kringloopwinkels of rommelmarkten afstruinen en op zoek gaan naar leuke vintage blikken. Denk aan thee- of koffieblikken. Vul ze met aarde en stop er leuke vetplantjes in. Super simpel, maar zo mooi! 

Laat het hangen

Bron: ladelicateparenthese.com

Dit heb je nodig

Zo ga je te werk

Deze plantenhangers zijn ook super eenvoudig om te maken. Start als eerst met het boren van drie gaatjes in de zijkanten van het blik. Hier rijg je straks het touw doorheen. Ontvet de blikken en plak een deel van het blik rondom af met schilderstape. Je kunt de helft verven, maar ook een kwart. Of varieer voor een speels eindresultaat.

Verf daarna het onderste deel in de gewenste kleur. Wit zoals op het voorbeeld is mooi, maar een fel kleurtje brengt direct wat vrolijkheid in huis. Laat de verf goed drogen en verwijder de schilderstape. Rijg vervolgens drie touwtjes door de gaten. Maak aan elk uiteinde een paar dikke knopen zodat de touwtjes niet los schieten. Bedenk hoe lang je de hanger wilt hebben, pak de touwtjes bij elkaar en knoop ze aan elkaar vast. Stop vervolgens een paar leuke planten in de potten en hang ze op aan haakjes. 

Door het stof

Bron: decoart.com

Dit heb je nodig

Zo ga je te werk

Blikken kun je ook prima beplakken met stof. Wel eerst even ontvetten. Ga naar een stoffenwinkel en kies textiel met een fleurig printje uit. Meet de omvang en breedte van het blik op en knip hetzelfde formaat uit het stof. Houd net als bij de plakfolie een marge aan van vijf centimeter of meer. Knip het stuk stof vervolgens uit met een scherpe stofschaar. Breng daarna lijm aan op een deel van het blik en plak de stof vast. Strijk het goed glad om bobbels te voorkomen en werk zo steeds een stukje verder tot je helemaal rondom bent. En klaar zijn je bloempotjes met print! 

 

We hebben nog veel meer toffe diy ideeën. Maak bijvoorbeeld van oude gloeilampen mooie vaasjes. Tover je terracotta potten om tot kunstwerkjes door ze te verven, of maak een botanisch wandkleed met bladeren en verf

Geen reacties

Laat een reactie achter

×